части втора употреба

Авто статии

Търсене на част


Авточасти За Lada

05/03/2013
Резервни части за Лада Тук в България всеки е чувал за руските автомобили с марка Лада, произведени от Авто-ВАЗ.

Известни под името Жигули в Русия, този тип коли се изнасят в други страни с името Лада, а първият модел с номер 2101 е направен по лиценз на Фиат 124.

Самото наименование Лада означава женско име и се свързва със символа на завода ВАЗ – речна платноходка. ВАЗ 2101 притежава предаване, двигател 1200 куб. см. с 58 к.с., достига скорост от 135 км/ч и ускорява от 0-100 км/ч за 22 сек. Значително по-мощният модел ВАЗ 2103 с двигател 1500 кубика с 72 к.с. и максимална скорост 147 км/ч. се появява на пазара през 1972 г.

Горе – долу по това време започва производство и на комби, които са с 1,2- и 1,3-литрови двигатели и 60 и 63 к.с. и максимална скорост 130 км/ч. 1977 г. е годината, в която се ражда и небезизвестната у нас ВАЗ 2121 (Нива). Това е модел, който се произвежда и до днес. За един от най-добрите модели Лада се счита Лада 2107, която излиза през 1982.

Автомобилът се отличава с 1,5-литров двигател с 72 к.с., има максимална скорост 145 км/ч, а ускорението от 0 до 100 км/ч се постига за 17 сек. Моделът ВАЗ 2108 (Самара) хетчбек дебютира през 1984 г. и се отличава с 3 или 5 врати. Този модел е своебразно начало на производството на автомобили, известни под името Лада „Самара“ и различното при тях е, че са с предно предаване, което ги прави първите коли, произведени в СССР по този модел. Двигателите на Самара са 1,3 и 1,5л съответно с 63 и 72 к.с. и максимална скорост 145 и 150 км/ч.

2004 г. е годината, когато в производството влиза четвъртият модел на Лада, „Калина“ (111) с три модификации – ВАЗ Калина 1118 (седан), ВАЗ Калина 1119 (хетчбек) и ВАЗ Калина 1117 (комби). От 2007 г. на пазара на автомобили излиза и нов модел „Лада Приора“ - седан, 1,6 л., 16 клапана, инжекторен.

Най-новата кола на „АвтоВАЗ” е прредсавена през 2011 г. и се нарича „Лада Гранта”. Автомобилът е на основата на „Лада Калина”, с предно предаване, доста пространство както в купето, така и в багажника, електроника на Renault-Nissan. Гранта се отличава със уникален 1,6-литров двигател с 8 клапана, който използва около 7,2 литра на гориво на 100 км и достига максималната скорост от 167 км/час.

Ако притежавате Лада вероятно се питате къде да намерите изгодни резервни части за вашия автомобил и се чудите дали да вземете нови или втора употреба.

Добре е да се снабдите с всичко необходимо, за да поддържате вашата кола в изправност, защото пътищата на родината в днешно време стават все по-голямо предизвикателство за всеки водач. Ясно, е че разходите по ходовата част на един автомобил не са никак малки и точно за това често ни се налага да купуваме авточасти втора ръка, за да облекчим бюджета си.

Все пак при подобна покупка всеки шофьор си задава въпроса дали тези части са с нужното качество и ще му свършат ли работа. Ние имаме доста интересно предложение за вас, което ще ви спести притесненията около съмнителни резервни части, за които се искат доста пари, а не се знае с какво качество са.

Като алтернатива на това, вие може да посетите своебразната авто-морга онлайн и да откриете авточасти за Лада, които са не само по-евтини, но и с гарантирано високо качество. Независимо дали имате седани, комбита, джипове, мотоциклети и прочие моторни превозни средства, в нашия сайт, можете да намерите резервни части, които са внимателно подбрани, тествани и гарантирано могат да ви свършат работа.

Чрез сайта ще видите наличностите, подредени в категории и ще имате възможност да се свържете с търговците, за да направите покупка. Тук има информация и възможност да отправите запитвания до автомоги, магазини за авточасти и дилъри на резервни части, така че изборът е изцяло ваш.

В случай , че любимият ви стар автомобил се нуждае отчаяно от тунинг, ние сме насреща и няма да ви разочароваме – просто посетете нашия сайт и ни се доверете. При проблеми с ходовата част на колата също можете да се обърнете към нашата онлайн автоморга. Именно тук има хиляди възможности за вашия автомобил и вие можете да се възползвате то тях винаги и по всяко време. При нас ще намерите всички резервни части за вашата Лада на едно място и бързо и лесно ще решите проблемите си с автомобила.
Полетата маркирани с * са задължителни

Категории