Авточасти за Автомобили Aixam

Намерете това от което се нуждаете

Авточасти за Aixam

Aixam е френски автомобилен производител със седалище в Savoie - Aix-les-Bains. Марката е основана през 1983 година. През следващите години автомобилната марка Aixam, пожънва голям неуспех и спира производство. През 1992 година се завръща на пазара и започват да произвежда леки автомобили с марката Mega. През 2002 година, Aixam започва да произвежда лекотоварни автомобили с дизелови и електрически двигатели.

Aixam предлага голямо разнообразие от двигатели през годините. Едни от най-продаваните модели на Aixam са 400, 500 и 500.5. Най-популярни в Англия по-това време са Aixam 500, снабдени с 2 цилиндров дизелов двигател Kubota Z482-E 500cc с мощност 11.5 к.с.. В бензиновите версии са използвали Lombardini 505cc двуцилиндров двигател 19.5 к.с., по-късно бензиновите автомобили са оборудвани с впръскване на горивото. Предаването е с без степенна скоростна кутия, CVT направени и предоставени от CVTech-IBC.

Автомобилите с дизелови двигатели се оказват по-надеждни от бензиновите. Дизеловите автомобили се нуждаят от обслужване на маслото и маслен филтър на около 3000 мили, а горивният се подменя на 6000 мили. Част от малките автомобили са ограничени до 45 км в час. Някои от тези модели е разрешено да се карат без шофьорска книжка в страни като Италия, Франция, Словения и Португалия. През 2006 година, Mega стартира Electric Mega City на международно автомобилно Британското изложение.

С производството си на приблизително 13 000 превозни средства годишно и развитието на дистрибуторската мрежа във Франция, Aixam заема мястото си на лидер. От 2006 година, Aixam е считан за най-големият производител на малки автомобили в страни като Англия, Швейцария, Швеция, Испания, Португалия, Словения, Холандия, Италия, Гърция, Норвегия, Люксембург, Финландия, Австрия, Белгия, Литва и Франция.