Авточасти за Автомобили Aston Martin

Намерете това от което се нуждаете

Авточасти за Aston Martin

Един от водещите Британски производители на автомобили от луксозен, висок клас спортни автомобили е Aton Martin. Марката е основана през 1913 година от Lionel Martin и Robert Bamford. В началото са се наричали Robert и Martin, но по-късно вземат решение марката автомобили да се казва Aston Martin. От 1994 година до 2007 година, Aston Martin е част от Ford Motor Company.

През 2000 година става част от компанията Premier Automotive Group. През 2007 година, Ford запазва част от дяла си в Aston Martin. Първият автомобил с новата марка е бил произведен от Martin монтирайки 4 цилиндров Coventry-Simplex двигател на Isotta-Fraschini. През 1922 година, Robert и Martin произвеждат автомобили, които да се състезават в Grand Prix.

През 1924 година автомобилната компания фалира. Компанията е купена от Lady Charnwood. Той слага за управител своят син John Benson. Следва голям неуспех и Lionel Martin напуска. В края на същата година Lady Charnwood и редица богати инвеститори, като Augustus Bertelli и Bill Renwick поемат контрола върху вече преименуваният от тях Aston Martin Motors.

През 1947 година, David Brown Limited купува компанията под ръководството на David Brown. През 1957-1958 година създават 3.7L DB4 двигател, който е ключът към създаване на репутацията на компанията, която се утвърждава с DB5 през 1963 година. Компанията продължава развитието на Grand Touring стил с DB6 през 1965-1970 година.

През 1972 година компанията е продадена на Developments Ltd. Компанията е силно засегната от слабата икономиката в началото на 80-те години. През тези години протичат редица промени в управлението на фирмата и производството на автомобилите Aston Martin. През 2007 година започва новата ера за Aston Martin. През 2009 година Aston Martin се завръща в Le Mans 24 Hours.