Авточасти за Автомобили Cadillac

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Cadillac

Марката Cadillac е създадена през 1902 година от Henry Leland и е собственост на General Motors или накратко GM. По-това време Leland е бил майстор механик и предприемач. Луксозните автомобили носят името на Antoine de la Mothe Cadillac, основател на град Детройт. Cadillac е втората най-стара марка автомобили произвеждана от GM след Buick.

Като американски автомобил през 1908 година, Cadillac печели престижа Dewar Trophy от автомобилен клуб Royal - Англия, след като успешно демонстрира надеждност при взаимозаменяемостта на съставни части, спазвайки стандартите по-света. Превозните средства Cadillac се продават в над 50 страни, но най-много в Северна Америка. Cadillac е изцяло насочен към прецизното проектиране и постигане на стилен и луксозен вид. Това допринася за класирането му сред най-добрите Американски производители на автомобили.

През 1910 година, Cadillac първи затварят напълно кабината на автомобила и включват електрическа система позволяваща запалването на автомобила и захранването на осветлението. През 1915 година е проектиран и въведен V8 двигател с 70 к.с. 2400 оборота в минута и 240 Nm. С този двигател Cadillac са постигали 65 мили в час, което е било доста висока скорост за времето си имайки в предвид пътните условия. Cadillac въвеждат много дизайнерски оформления по-купето на своите автомобили през 1927 година за разлика от другите автомобилостроители.

През 1932 година, компанията страда от рекордно ниските продажби. Всичко си идва на мястото през 1940 година, когато печалбите се увеличават десетократно. Добавянето на Tail Fins в Cadillac е през 1948 година. Първата напълно автоматична отоплителна и климатична система при Cadillac е въведена през 1964 година. Предлагането на въздушни възглавници в няколко модела на Cadillac е било след 1974 година. Cadillac през годините се превръща в икона на американският успех и американска мечта.