Авточасти за Автомобили Chevrolet

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Chevrolet

Chevrolet още известен като Shevy е марка автомобил основана от Louis Chevrolet през 1911 година и доразвита от William C. Durant. През 1918 година, General Motors придобива правата на Chevrolet. Alfred Sloan, позиционира производството на марката Chevrolet с основание, превозните средства да се конкурират директно срещу автомобилите на Henry Ford и то конкретно с модел Т през 1920 година. Chevrolet продължава да се конкурира с Ford и през 20-те, 30-те и 40-те години.

Chevrolet има голямо влияние върху американския автомобилен пазар през 50-те и 60-те години. През 1953 година е произведен Chevrolet Corvette, който е бил двуместен спортен автомобил. През 1957 година, Chevy въвежда първият си двигател с впръскване на гориво. През 1960 година те въвеждат Corvair, който има двигател с въздушно охлаждане и е монтиран в задната част на автомобила. В Северна Америка, Chevrolet произвежда и продава широка гама от превозни средства от компактни автомобили до търговски камиони.

Chevrolet се предлага на много места по-света, като САЩ, Канада, Мексико, Китай, Индия, Япония, Близкия изток, Пакистан, Южна Корея, Тайланд, Австралия, Южна Африка, Европа, Русия, Узбекистан, Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия и други. Разделението Chevrolet в момента се възстановява от икономическия спад през 2007 - 2010 година. За да се спаси компанията, GM започва разработването на по-икономични автомобили и камиони, за да се конкурират с чуждестранни автомобили като Toyota и Honda.

В момента продажбите на марката Chevrolet са стабилни. Продажбите са се увеличили в резултат на новите автомобили, като Cruze, Volt, както и с новият дизайн на Equinox и Malibu. В края на 2010 година, General Motors започва производството на малкият електрически автомобил Chevrolet Volt. През 2012 година се очаква да бъдат произведени около 60 000 автомобила Volt.