Авточасти за Автомобили Citroen

Намерете това от което се нуждаете

Авточасти за Citroen

Всички френски авточасти за Citroen на едно място в сайта за нови и втора употреба авточасти online - 24asti.bg. Ако сте собственик на Berlingo, Saxo, Xara, C1, C2, C3 или някой друг модел на Citroen и търсите нови или употребявани френски авточасти, трябва да знайте, че сайта 24asti.bg ще ви помогне да намерите необходимите резервни части за Citroen. Вече не е нужно напразното лутане из интернет пространството в търсене на онлайн магазин за френски авточасти.

Цените на резервни части за Citroen, са най-ниските само тук при нас. Спестете време и средства като пуснете безплатно запитване за нови или втора употреба авточасти за Citroen през нашият сайт. Ще получите оферта с най-добрите цени за авточасти в България от автомагазини и автоморги за Citroen. Дилърите и търговците на френски резервни части работят с всички куриери на територията на нашата страна, което гарантира бързата и точна доставка до вашата врата. Всички авточасти за Citroen са с гарантиран произход и качество.

След изпращане на запитване и получаване на оферта, вие ще можете да се свържете директно с доставчика за да уточните начина на доставка или да зададете своите въпроси относно предлаганите нови или втора ръка резервни части за Citroen, които искате да закупите. Купете евтини части за Citroen чрез 24asti.bg. Собствениците на автоморги за Citroen, разполагат с хиляди употребявани резервни части за Citroen, които гарантират за безупречното им състояние и качество.

История на автомобилната марка Citroen

Citroen е основен френски производител на автомобили, част от групата на PSA Peugeot Citroen. Компанията е основана през 1919 година от френският индустриалец Andre Gustave Citroen, живял в периода от 1878 до 1935 година. Citroen имат първото масово производство на автомобили извън Съединените щати. Марката е пионер в съвременната концепция на автомобилостроенето. В рамките на осем години Citroen става най-големият европейски производител на автомобили и четвърти по големина в света. Citroen печели репутацията си от иновациите в революционната техника, която е отразена в мотото на компанията „Creative Technologie”.

През първата Световна война, Citroen развива масово производство на въоръжение за френската армия. През 1924 година те произвеждат първата изцяло стоманена каросерия за европейският автомобил B-10. През 1933 година, Citroen въвежда първите достъпни на пазара леки автомобили с дизелов двигател. През 1934 година, Citroen изкарват на бял свят Traction Avant. Тогава не само застават на първото място с масовото си производство в целия свят, а и представят на автомобил с предно предаване. 1954 е годината, когато Citroen произвеждат първото в света хидропневматично окачване. 1955 е годината на първият европейски автомобил с дискови спирачки - Citroen DS.

През 1963 година Citroen се договаря с Peugeot да си сътрудничат при покупката на суровини и материали необходими за оборудването на превозните средства. Това продължава само до 1965 година. През тази година, Citroen поема производството на френският автомобил Panhard. През 1967 година, Citroen представя в няколко модела първите фарове, които се въртят. Седемдесетте години са много неблагоприятни за Citroen. Те претърпяват големи финансови удари предизвикана от енергийната криза по-онова време. След 1982 година, Citroen започват да използват двигатели базирани на Peugeot.

Автомобилите запазват външният вид на собствената си марка и продължават да използват хидропневматичното окачване. През годините компанията разширява дейността си на много нови географски пазари. 2CV е моделът, който до 90-те години е признат от много световно известни автопроизводители. Концепцията на този модел е допринесла за новата епоха в автомобилостроенето. През 2009 година, марката продава над 1 300 000 коли. Citroen обявяват, че ще създават нова серия на автомобили под името DS. Те стартират в началото на 2010 година с DS3, малък автомобил на базата на С3, следван от DS4 и големия DS5.