Авточасти за Автомобили Lotus

Намерете това от което се нуждаете

Lotus е британска марка производител на спортни и състезателни луксозни автомобили. Фирмата е създадена като Lotus Engineering Ltd през 1952 година. Първата фабрика на Lotus се намира в Hornsey, Северен Лондон. През 1954 година там са конструирани и създадени автомобили за Формула 1. Една от фирмите Lotus Group е сформирана през 1959 година. Lotus Cars Limited и Lotus Components Limited се фокусират в производството на шосейни автомобили.


Lotus Components Limited става Lotus Racing Limited през 1971 година, но преустановява работата си през същата година. През 1959 година производството на Lotus е преместено в Cheshunt, където е построен нов завод. От 1966 година Lotus поема модерна фабрика притежаваща съоръжения за автомобилни тестове в Hethel, близо до Wymondham. Лотус са произвели десетки хиляди успешни състезателни автомобила.


Спорните автомобили произведени от Lotus са печелели седем пъти Formula One World Championship. През 1986 година, компанията е купена от General Motors. На 27 август 1993 година, General Motors продава компанията за 30 милиона паунда на Holdings SA ACBN, дружество контролирано от италианския бизнесмен Romano Artioli, който също е собственик на Bugatti Automobili SpA.


През 1996 година е продаден мажоритарният дял в Lotus Perusahaan Otomobil Nasional Bhd. Компанията също така действа като инженерен консултант на други производители на автомобили. През 2006 година, Michael Kimberley главен изпълнителен директор на дружеството. Kimberley се пенсионира като главен изпълнителен директор през 2009 година и е заместен от Dany T Bahar.


Lotus Engineering създава група, която е посветена на хибридните и електрически превозни средства. Lotus не разкриват подробности за проектите на новите електрически автомобили. Единственото загатнато, е че техният електрически автомобил ще може да измине 640 км с един заряд. Това ще бъде един от най-добрите електрически автомобили създаван в целият свят.