Авточасти за Автомобили Maybach

Намерете това от което се нуждаете

Maybach-Motorenbau GmbH е немски производител на луксозни автомобили. Автомобилната марка е основана през 1909 година от Вилхелм Майбах и неговия син. Фирмата е дъщерно дружество на Luftschiffbau Zeppelin GmbH, и е била известна като Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH до 1912 година. Днес луксозните автомобили на марката са собственост на Daimler AG с база в Щутгарт. Tognum AG е със седалище във Фридрихсхафен и произвежда търговски Maybach дизелови двигатели MTU под марката чрез дъщерното си дружество MTU Friedrichshafen GmbH.


Maybach има исторически корени чрез участието на Вилхелм Майбах, който е бил технически директор на Daimler-Motoren-Gesellschaft, докато той не напуска през 1907 година. както споменахме през 1909 година той основава новата компания, Luftfahrzeug-Motorenbau GmbH, заедно със сина си Карл Майбах. А през 1912 година я преименуват на Maybach-Motorenbau GmbH. Компанията първоначално разработва и произвежда дизелови и бензинови двигатели за цепелини, а след това и железопътни вагони.


Maybach Mb IVa е използван в самолетостроенето през Първата световна война. през 1919 година е създаден експериментален автомобил, който след две години е показан на автомобилното изложение в Берлин. Между 1921 година и 1940 година, компанията произвежда различни класически превозни средства. Компанията също така продължава да произвежда тежки дизелови двигатели за морски и железопътни машини.


След Втората световна война фабриката извърши някои ремонтни работи, но никога не е рестартирано автомобилното производство. Около двадесет години по-късно, компанията е преименувана на MTU Friedrichshafen и закупена през 1960 година от компанията Daimler - Benz. През 1997 година, Mercedes-Benz представя на автомобилното изложение в Токио концепция на луксозен автомобил под името Mercedes-Benz Maybach задвижван от V12 двигател с 5987 куб.см и мощност от 550 к.с.


Mercedes-Benz решава да разработи пазар единствено под името на марката на Maybach. Maybach се възражда като марка в началото на 2000 година, с производството на двата нови модела - Maybach 57 и Maybach 62. През 2005 година е добавен и новият спортен 57S с 6.0L V12 би-турбо двигател и производителна мощност от 604 к.с. Компанията предлага различни опции на клиентите си за да персонализирате своите превозни средства и предоставя различни комбинации от оборудване.