Авточасти за Автомобили Morgan

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Morgan

Morgan Motor Company е английски производител на автомобили. Фирмата е основана през 1910 година от H.F.S. Morgan и е управлявана от Peter Morgan, син на H.F.S., до смъртта си през 2003 година. Фабриката се намира в Malvern Link в Worcestershire и разполага със 130 служители. От производствената линия на Morgan Motor Company, излизат малко автомобили в сравнение с други известни автомобилни производители. Една от причините за малкото производство е, че всеки автомобил е произведен на ръка.

Списъка на чакащите, можел да бъде до една година. Производството е било девет коли на седмица и всеки автомобил е отнемал до три месеца, за да бъде изграден напълно. В началото, автомобилите с марката Morgan са двумедтни с три колела и поради тази причина те са се считат като cyclecars. Те са проектирани, за да се избегне британският данък върху колите, като се класифицират като мотоциклети.

Първият автомобил, Morgan на четири колела е модел 4/4, задвижван от четири цилиндров двигател. Въпреки традиционния си дизайн, Morgan са модерни, спортени автомобили поради тяхното много ниско тегло. При Morgan Plus 8 са използвали в продължение на много години 3.5L, алуминиев V8 двигател, лицензиран от GM и споделен с Rover, сега той се захранва с впръскване на горивото, 196 к.с. Rover V8 и може да ускори от 0-60 mph в 5,6 секунди.

За период от няколко години след 1980 година, Morgan са били внесени в Съединените щати. Моделът на Morgan Plus 8s е бил с преобразуван двигател за да премине разпоредбите за вредни емисии в САЩ и да му бъде разрешено да се движи по-улиците на Съединените щати. През 2000 година е въведен Morgan Aero 8. Aero 8 е с двигател на BMW V8 и колата е била на половината от теглото на автомобил BMW. Новият модел е много по-бърз отколкото Plus 8.