Авточасти за Автомобили Rolls Royce

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Rolls-Royce

Rolls-Royce Motor Cars е английска компания, която произвежда луксозни автомобили. Историческото производство на марката Rolls-Royce датира от 1904 година. Това е изцяло притежавано дъщерно дружество на BMW. Историята Rolls-Royce започна като Rolls-Royce Limited, която започва да произвежда автомобили през 1903 година. Фабриката в Goodwood е петата за Rolls-Royce, разположена на територията на Великобритания, занимаваща се с производство от 1904 година.

Предишните четири са били разположени в London, Manchester, Crewe и Derby. Характерната емблема на марката RR, разположена на предната част на автомобила се променя от червено към черно през 1934 година, след като смъртта на Henry Royce настъпила през 1933 година. Phantom III, от 1934 година е първият Rolls Royce, който се показва с черната емблема и е първата кола без приноса на г-н Royce. През 1998 година, собствениците на Vickers решават да продадат Rolls-Royce Motors.

Най-вероятният купувач по-това време е бил BMW, който вече е доставял двигатели и други компоненти за автомобилите Rolls-Royce и Bentley. В сделката се включват и другият немски автомобилен производител Volkswagen. BMW и Volkswagen вземат общо решение от 1998 до 2002 година, BMW да продължат да доставят двигатели за автомобилите и да се позволи използването на наименованията от VW.

Допълнително условие в договора им било това да спре на 1 януари 2003 година. От тази дата, само BMW е в състояние да използват името на автомобилите Rolls-Royce, а отделът на Volkswagen ще произвежда само коли, наречени Bentley. В резултат на това през 2003 година, BMW започват откриване на нов завод за производство на автомобили.