Авточасти за Автомобили TVR

Намерете това от което се нуждаете

TVR е британски автомобилен производител със седалище в Блекпул, Англия. TVR е съкращение от "Тревър", първото име на основателя на автомобилната марка, Тревор Уилкинсън. TVR произвежда леки спортни автомобили, който се състои от стоманена тръбна рамка каросерия, изработена от фибростъкло. Автомобилите обикновено са задвижвани от 6-цилиндрови редови двигатели. Също така макар и по-рядко са използвани двигатели V8. TVR е основана през 1947 година от младия инженер, Тревор Уилкинсън.


Първият автомобил със специално проектираното шаси Space Frame и двигател на Ford е създаден през 1949 година. Първите продажби на автомобилите TVR с купе от фибростъкло, настъпват в САЩ през 1956 година. През 1962 година, TVR се включва с два автомобила на 24-часовото състезание Льо Ман на пистата Sebring, която се намира в американския щат Флорида. На следващата година представя първият TVR Griffith, който всъщност е Grantura, с модифицирано шаси и голям американски V8 двигател под капака.


Изпълнението на това превозно средство се е доближавало до AC-Cobra-Liga и се е конкурирало по-това време с автомобилите Jaguars и Ferrari. През следващите няколко години от 1966 година, компанията TVR показва голям растеж. През 1970 година TVR премества длъжността си в Bristol Avenue. През 1972 година е въведена M-серия, която се продава добре през седемдесетте години. М купе е кабриолет с три врати и двигателя му притежава турбокомпресор. M Turbo е първият британски автомобили с турбокомпресор.


TVR Tasmin e въведен през 1980 година, който изглежда за разлика от предшествениците си, много по-модерно. 2.8 литровия двигател при автомобила е на Ford. Автомобила е наличен за продажба както като купе и кабриолет. През 1982 година, управлението на компанията е поето от Питър Уилър. Той веднага започва разработването на първите TVR автомобили захранвани от двигатели V8 на Rover. Новата историята на TVR започва след пет години с представянето на S-серията.


S-серията повърхностно прилича на М-серията, но това е бил един напълно нов автомобил, който удвоява поради ниската си цена, годишната продукция на марката TVR. Първият TVR Tuscan Challenge се продава през 1989 година в Донингтън. Първият модерен и много успешен модел на Griffith е представен през 1992 година. На следващата година TVR Chimaera влиза в производство. Той е считан за най-популярният от всички модели TVR, защото има повече от 10 000 създадени и продадени автомобила. Първият TVR с вграден проектиран и създаден двигател, Cerbera е въведена през 1996 година.