Авточасти за Автомобили Tata

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Tata

Tata Motors Limited е мултинационална автомобилната корпорация със седалище в Mumbai - Индия. Основана през 1945 година, компанията започва производството на локомотиви. Tata Motors конструират и реализират първото си търговско превозно средство през 1954 година в сътрудничество с Daimler-Benz AG. Tata Motors е двойно дружество, което търгува на фондовата борса в Bombay, както и на фондовата борса в New York.

Въпреки успеха на търговските превозни средства, Tata започва да се разнообразява и търси други продукти. След години на доминиращи на пазара търговски превозни средства в Индия, Tata Motors навлиза в производството на леки автомобили през 1991 година със стартирането на Tata Sierra. Следва производството на Tata Estate през 1992 година, Tata Sumo LCV от 1994 година и Tata Safari в началото на 1998 година. Въз основа на потребителското търсене марката решава да произведе малък и компактен автомобил.

Така през същата 1998 година, стартира Tata Indica, първият напълно местен лек автомобил за Индия. Проектиран да бъде евтин и лесен за поддържане, Indica става хит на индийския пазар. Той е също така е известен в Европа, особено във Великобритания и Италия. Tata Motors Индия е най-голямата автомобилна компания, с консолидирани приходи от двадесет милиарда долара през 2009-10 година. Корпорацията е лидер в производството на търговски превозни средства и сред първите три в производството на пътнически превозни средства.

Tata Motors има продукти в компактен и среден клас автомобили. Компанията е четвърти по-големина в света производител на камиони и втори в света, производител на автобуси, където работят около 24 000 работници. От 1954 година насам, Tata Motors са произвели и продали над четири милиона превозни средства в Индия. През 2010 година, Tata Motors надминава Reliance и печели престижната титла за най-ценната марка в Индия.