Авточасти за Бусове Iveco

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Iveco

Iveco, e едно съкращение на Industrial Vehicle Corporation, който първоначално е бил съюз на европейските търговски автомобилни производители като Fiat включително OM, Lancia Veicoli Speciali, Unic и Magirus. Iveco е италиански производител на микробуси, лекотоватни камиони, тежкотоварни камиони, автобуси и дизелови двигатели, базиран в град Торино - Италия. Фирмата е доминирана от Fiat Group и е създадена на 1 януари 1975 година от мениджъра на Fiat, Bruno Beccaria.

През 1990 година, Iveco, придобива 60% от ENASA, водещ производител на камиони и създател на марката Pegaso, търговски превозни средства в Испания. Това е една важна стъпка в историята на Iveco, тъй като става местен бранд във всички водещи европейски пазари. С това придобиване, Iveco разширява производствените си места в Испания. Трите превозни средства, които символизират предприемаческия успех на Iveco в Европа са Daily от 1978 година, Turbo от 1981 година и Turbostar от 1984 година.

През 1986 година, европейската компания на Ford, става част от марката. През 1992 година, Iveco закупува италианската компания International Trucks Australia Limited. Iveco Mercosul е създаден в Бразилия през 1997 година, като основа за производство и дистрибуция в Южна Америка. През 1999 година, Iveco и Renault решават да обединят усилията си в областта на обществения транспорт. Това сливане включва компании като Heuliez и Karosa, при което крайният резултат е Irisbus, един от най-големите производители в сектора на пътническия транспорт.

Производството е допълнително засилено чрез придобиването на унгарската компания Ikarusbus. През 2007 година, Iveco обявява, че отново ще въведе своите камиони на пазара в САЩ. През същата година, Iveco имат годишни продажби, които възлизат на дванадесет милиона долара. Фирмата сега е дъщерно дружество на Fiat Industrial, тъй като са се разделили с Fiat Group през 2011 година. Iveco произвеждат около 200 000 товарни автомобила и 460 000 дизелови двигатели годишно.