Авточасти за Джипове Chrysler

Намерете това от което се нуждаете

Chrysler Group LLC е американски мултинационален автомобилен производител със седалище в Detroit, Michigan. За първи път е организиран като Chrysler Corporation през 1925 година. Компанията е основана от Уолтър Крайслер живял от 1875 година до 1940 година. Един от първите автомобили на Chrysler е бил с 6-цилиндров двигател, проектиран да предостави на клиентите по-големи удобства на добра цена, отколкото те биха могли да очакват. В оригиналния Chrysler от 1924 година е включен карбуратор и въздушен филтър, създавайки висока компресия на двигателя, пълен натиск за смазване на двигателя. Добавен е и маслен филтър.

 

Функциите на повечето автомобили по-това време отстъпвали пред Chrysler. Сред новостите в ранните години на автомобилостроенето са първите практически произвеждани в масово производство, хидравлични спирачки на четирите колела. Инженерната система е била почти изцяло на Chrysler. Chrysler разработва колелата с набразден RIM. Това в крайна сметка е прието от автомобилната индустрия в световен мащаб. През 1928 година, Chrysler Corporation започва да разделя своите автомобилни предложения от ценови клас и функции. В марка Плимут, който е бил с 4-цилиндров двигател на Chrysler е въведена най-ниската цена. През 1928 година, Chrysler купува Dodge Brothers и линията от товарни автомобили Fargo.

 

По време на Втората световна война, на практика всички съоръжения на Chrysler са посветени в изграждането на военни превозни средства. Jeep се появява на бял свят, след като Chrysler придобива American Motors Corporation. Един от най-значителните приноси на Chrysler през годините на войната не е в областта на превозните средства, а в областта на радарите. През 1955 година, компанията Chrysler се състезава с конкурентите си Lincoln и Cadillac. През 1998, Chrysler и неговите дъщерни дружества, подписват партньорство, наречено "сливане на равните" с германският Daimler-Benz AG и последвало създаването на комбинираното предприятие Daimler Chrysler AG.

 

Daimler впоследствие придобива Chrysler, за изненада на много акционери, след пенсионирането на главния изпълнителен директор на Chrysler - Bob Eaton. Съгласно Daimler Chrysler, компанията е кръстена Daimler Chrysler Motors Company LLC, наричана в САЩ - Chrysler Group. През 2007 година, Daimler Chrysler обявява продажбата на 80.1% от Chrysler Group на американската фирма Cerberus Capital Management, L.P. и затова е известна като Chrysler LLC, въпреки че Daimler е преименуван като Daimler AG, продължава да държи 19.9% ​​от акциите. Сделката е финализирана на трети август 2007 година.

 

През април 2009 година, Daimler AG подписва едно обвързващо споразумение да се откаже от своите 19.9% ​​в останалия дял, в Chrysler LLC Cerberus Capital Management и плащат 600 милиона долара във фонда на производителя на автомобили. През 2009 година, новата компания Chrysler е официално известена като Chrysler Group LLC. Федералното правителство финансира сделката със САЩ, с 6,6 милиарда долара. Прехвърлянето не включва осемте производствени места, нито много парцелите на недвижими имоти, нито оборудването закупено на лизинг. На 24 май 2011 година Chrysler е изплатен на стойност 7,6 милиарда долара на Съединените щати и Канадското правителство.