Авточасти за Джипове Daewoo

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Daewoo

Компанията Daewoo, първоначално е създадена под името National Motor през 1937 година в Bupyeong-gu, Incheon - Южна Корея. Името е променено на Saenara Motor, през ноември 1962 година. В завода на Saenara, се монтира и сглобява Datsuns Bluebird P310. Saenara е първата автомобилна компания в Корея, която е оборудвана с модерни съоръжения. Saenara Motor е купена от Shinjin Industrial през 1965 година, който променя името си на Shinjin Motors след установяване на сътрудничество с Toyota. След оттеглянето на Toyota през 1972 година, Shinjin Motor започва да работи с General Motors под името General Motors Korea, но отново е преименуван през 1976 година на Saehan Motor.

След като Daewoo Group придобива контрола над компанията през 1982 година, името е променено на Daewoo Motor Co. До 1996 година, всички автомобили са базирани на модели от General Motors. Всички модели на Maepsy са наречени Saehan Daewoos. В Royale серията са били модели като: Daewoo Royale XQ и Royale Duke през март 1982 година, Royale Prince през юли 1983 година и Royale Salon Super от март 1986 година. След гамата на Daewoo Royale, през 1989 година идва времето на Daewoo Imperial, луксозна кола със стил, която напомня на съвременния Chrysler Imperial. Той се произвеждал до 1993 година.

Допълнение на Daewoo през 1986 година е Daewoo LeMans, на базата на Opel Kadett E. С три врати версиите са били наричани Racer, а с пет врати Penta-5. Тази кола се е произвеждала до февруари 1997 година и е била един от най-големите успехи на Daewoo Motor. През 1990 година е създаден Espero, проектиран от Bertone в Италия. Daewoo Heavy Industries е въведен през 1991 година. Tico, Damas и Labo се основават на модели, на Suzuki. Първият истински Daewoo Motor продукт, Lanos е въведен в края на 1996 година. Едни от следващите модели на Daewoo са Matiz и Nubira. През 2002 година е Daewoo L6 Magnus.

През 1998 година, Daewoo поема контрола над SsangYong Motor, но през 2000 година, компанията е продадена. През 1999 година, Daewoo Group изпаднала във финансови затруднения и е принудена да продаде част от своят дял. Кандидатите за покупка на активите са Hyundai, Daimler Chrysler, Ford Motor Company и GM - Fiat. Накрая, General Motors е този, който купува активи в Daewoo Motor. През 2004 година, Daewoo Motor е придобита от Tata Motors, най-голямото автомобилно и търговско дружество, което се занимава с производство на превозни средства в Индия.