Авточасти за Джипове Daihatsu

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Daihatsu

Daihatsu Motor е най-старият японски производител на автомобили основан през 1907 година, известен най-вече със своите по-малки модели коли и off-road автомобили. Много от моделите на марката са известни в Япония също като Кей автомобили. Седалището на компанията се намира в Ikeda - Osaka. През 1951 година, Daihatsu е сформиран като наследник на организацията Hatsudoki.

От 1960 година е започнал износ на коли за Европа, въпреки че не са се ползвали с голям успех и продажби, както през 80-те години. Daihatsu е имал голямо участие в програмата за развитие на електрически превозни средства, като се започва с производството на "автомобили павилион" за Осака 1970 World Expo и продължава с производството на голф колички и превозни средства за институционална употреба, като DBC-1.

През 1973 година, на Tokyo Motor Show показват Daihatsu 550 W, електрически велосипед на три колела, както и BCX-III, прототип на електрически автомобил. Настоящата технология за хибридни превозни средства се нарича Daihatsu Mild Hybrid System. От 1992 година, Toyota разпространява моделите на Daihatsu в Северна Америка. Daihatsu приключва своята дейност на австралийският пазар през месец март 2006 година, след почти 40 години търговска дейност.

В момента компанията осигурява двигатели и трансмисии в Малайзия за Perodua, които произвеждат и търгуват с автомобили Daihatsu на местно ниво. След стартирането на Perodua, Daihatsu се концентрира върху пазара на търговските камиони. През януари 2011 година, Daihatsu обявява, че през 2013 година ще се изтеглят от европейският пазар. Продажбите на Daihatsu в Европа са намалели от 58 000 превозни средства през 2007 година до 19 000 през 2010 година.