Авточасти за Джипове Isuzu

Намерете това от което се нуждаете

Isuzu Motors Ltd е японска марка производител на автомобили, търговски превозни средства и тежки камиони. Компанията Isuzu е основана през 1916 година. Седалището на компанията се на мира в Токио. През 2005 година, Isuzu става най-големият производител в света на средни и тежкотоварни автомобили произвеждани в японския град Fujisawa, както и в Tochigi и Hokkaido.


Isuzu е известен освен с производство на търговски превозни средства и с проектирането и създаването на дизелови двигатели. До 2009 година, Isuzu са произвели над двадесет и един милиона дизелови двигатели, които могат да бъдат срещнати в превозни средства по-целия свят. Дизеловите двигатели на Isuzu се използват от Renault, Opel и General Motors.

В повечето страни от Азия, Африка и Европа, Isuzu е известен най-вече с камиони от всякакви размери. След драстичният спад в продажбите на малки автомобили с марката Isuzu, компанията се отказва от всички продажби на седани и компактни автомобили в края на деветдесетте години. През 2009 година Isuzu са изоставени от потребителският пазар в САЩ, поради липса на продажби.


Isuzu като корпорация винаги е била преди всичко производител на малки до средни компактни автомобили и търговски автомобили със средни размери, както и по-големи, но пазарите по-целия свят показват изискването на различни нужди. Isuzu Motors America преустановява продажбата на пътнически превозни средства в Съединените щати през януари 2009 година. Isuzu продава малко над 7000 автомобила през 2007 година. През 2006 година, Toyota придобива близо 6% от Isuzu, което ги прави третият по-големина акционер след Itochu и Mitsubishi Corporation