Авточасти за Джипове Porsche

Намерете това от което се нуждаете

История на автомобилната марка Porsche

Porsche Automobil Holding SE, обикновено съкратен до Porsche SE е немска холдингова компания с инвестиции в автомобилната индустрия. Porsche SE е със седалище в Zuffenhausen, квартал на град Stuttgart. Компанията е създадена през 1931 година от Ferdinand Porsche. Дъщерни дружества на Porsche SE са Porsche Consulting, Porsche Engineering и Porsche Design Group.

Porsche Engineering предлага в продължение на много години консултантски услуги на автомобилни производители като Mercedes, Audi, SEAT, Subaru и Daewoo. Една от първите задачи на новото дружество е получена от германското правителство да разработи автомобил, модел на немската марка Volkswagen. В резултат на това Volkswagen Beetle е един от най-успешно проектираните автомобили на всички времена.

През 1939 година е разработен Porsche 64, при който са използвани много елементи от Beetle. Cayman е колата с твърд покрив подобна на Boxster. Cayenne е средния луксозен, автомобил от клас SUV на Porsche. Porsche е най-успешната марка в моторните спортове, отбелязвайки над 28 000 победи. През 2006 година, Porsche са произвели 195 състезателни автомобила за различни събития на международните моторни спортове.

През същата година 2006, Porsche е удостоен с титлата за най-престижната автомобилна марка от Luxury Institute - New York. Настоящата модерна гама на Porsche включва модели като Boxster, Roadster и най-известният продукт 911. Фирмата Porsche е изключително успешна в последно време. Твърди се, че компанията е с най-голяма печалба на единица продаден автомобил в света. През 2008 година продажбите на Porsche достигат приблизително 99 000 автомобила.