Изборът на подходящи резервни части за вашия автомобил

За да се уверите, че имате правото на отговор или правилният избор на авточасти за вашия автомобил, трябва да сте запознати със спецификациите на вашето превозно средство. Това означава, че трябва да се знае следната информация за вашият автомобил, джип, бус, камион или мотор.

Важно: Моля наистина обърнете сериозно внимание на написаното по долу понеже там се съдържа информация, която смятаме, че ще ви бъде полезна при използването на търсачката за авточасти - 24asti.bg и не само.

А сега и най-важното, което е необходимо да се знае при избора на авточасти за вашият автомобил.

  • Марката на превозното средство, например Ауди, БМВ, Мерцедес, Опел, Рено или др.
  • Моделът на МПС-то.
  • Годината на производство.
  • Броят и видът на цилиндрите в двигателя.
  • С какъв вид е предаването на превозното средство. Например то може да бъде с автоматична или ръчна скоростна кутия.
  • Обема на двигателя: Когато буталото е в най-ниската си точка, колко място има във всеки цилиндър? Колкото по-голям е момента на денивелация, толкова повече гориво и въздух цилиндрите в двигателя са в състояние да задържат. Новите автомобилни двигатели са изброени в литри като 1.5, 1.8, 1,9, 2.0, 2.3 или 5.9 и т.н. или в кубически сантиметра, като 1600, 2000, 2200, 3000, 3800 и т.н. Старите автомобили, от друга страна, са изброени в кубически сантиметра, като 302, 320, 454 и така нататък.
  • Настоящата горивна система. Първо трябва да се определи, дали двигателят е с впръскване на горивото, или разполага с карбуратор. Ако двигателят на вашата кола е с впръскване на гориво, колата ви ще има мулти-порт за инжектиране на дроселовата клапа. Ако превозното средство е с карбуратор, трябва да определите колко барела има. Опциите включват един барел, два барела или четири двигателни барела.
  • Наличието на климатик. Повечето модерни автомобили вече са оборудвани с климатик или климатроник. При поръчката на авточасти онлайн трябва да се вземе това в предвид.

Първата дестинация за модификацията съответната информация за вашето превозно средство можете да видите на талона на автомобила. Повечето модерни автомобили са украсени с метални тагове, табелки или ваденки под капака с печатна информация за самото превозно средство. При повечето автомобили тези информационни стикери обикновено се поставят в предната част на отделението за двигателя пред радиатора, във вътрешността на калника или от вътрешната страна на капака, където е по-вероятно да ги намерите. Тези идентификационни маркери ще ви дадат точна информация за мястото, където е произведено превозното средство, вида на боята и така нататък.

Познаването на съответната информация за вашият автомобил, не само ще ви увери, че ще получите правилните авточасти, но и ще ви помогне се грижите добре за вашето превозно средство.

От тук нататък е необходимо да пуснете своето бързо запитване за нови или втора употреба авточасти през уникалната търсачка на 24asti.bg. Доверете ни се и ние ще ви предложим най-ниските цени на авточасти онлайн.