2012 ABT Audi AS6

Изчистени линии, качествена изработка, високи технологии и строги изисквания за лукс - това е стандартът за Audi A6. Без значение дали ще изберете Седан, Комби или универсален Allroad, шофьорите, които искат своето елегантно возило да бъде още по-спортно може да им бъде предложен пакета на ABT AS6. Инженерите на най-голямата компания Volkswagen Group тунинг разработиха ъпгрейд за изпълнение, който подчертава характеристиките на тази изключителна кола, като се стимулира спортния дух и динамиката.

Икономичността на дизеловите двигатели е на преден план, като същевременно се предлага огромен диапазон от мощност. 3.0 TDI е флагманът на Audi A6 с дизелов двигател, които Баварската фирма предлага в различни версии. ABT POWER, със стандартно 204 к.с. (150 кВт) се превръща в мощен 270 HP (199 кВт). В зависимост от стандартният двигател, ABT POWER може да постигне дори повече: 300 к.с. (221 кВт) за нисък клас дизелов модел с 245 к.с. (180 кВт) или 360 к.с. (265 кВт) и 313-HP за стандартен дизелов модел.

Клиентите, които изберат най-силната версия на големия дизелов двигател са възнаградени с огромен въртящ момент в областта на 700 Nm и господстващо положение във всяка ситуация. Но също така 2.0 TDI може да се похвали с голяма мощност донесена от изпълнението на ABT AS6 до удивително ниво от 205 к.с. или 151 кВт, докато стандарта е 177 к.с. и 130 кВт. ABT AS6 включва много качества в себе си, но най-вече той е елегантен спортен автомобил. Дизайнерите са разработили аеродинамични компоненти, които не само правят A6 Седан и Комби да изглежда по-уверен и мощен, но и подобрява тяхното поведение на пътя.

Преденият спойлер, страничните прагове, задният спойлер и задна престилка с накрайници формират визуално и техническо единство подчертавайки хармонията на стилистичният речник на AS6. ABT включва електронно снижаване на автомобила с помощта на ABT Level Control, за леки автомобили, оборудвани с въздушни амортисьори за да се уверят техните собственици, че спортния дух и комфорт не са взаимно изключващи се. Спирачната система осигурява безопасност дори и в екстремни ситуации. този автомобил притежава огромен потенциал. Специалните джанти от ABT завършват идеално линията на външния вид на А6.