Fiat Viaggio 2013

Дебютът на изцяло новият седан Fiat Viaggio, е без съмнение един от изпъкналите се автомобили на международно автомобилно изложение в Пекин. Fiat Viaggio символизира идеалното пътуване, белязано с със страст и стил. Вдъхновен от италианският дизайн, новият Fiat Viaggio показва съвременни модни елементи с подчертани трайни класики, които се добавят към страстната Италианската легенда. Проектиран от Style Centre Fiat Group в Торино, Fiat Viaggio има вечна, чиста повърхност и изразителен външен дизайн, който съчетават закръглени форми със силни пропорции.

Съвременното лице на Fiat осигурява безспорна идентичност на марката. Новите задни LED светлини осигуряват излъчване с най-високо качество. Fiat Viaggio е модерно обзаведен автомобил и отвътре и отвън с различим италиански стил. Fiat проектира Viaggio да бъде световен компактен седан за разлика от всички други в този сегмент. Уникалните габарити го правят по-нисък, по-широк и по-дълъг. Архитектурата и платформата, върху които се основава, Fiat Viaggio му позволяват да бъде динамичен автомобил водещ в класа си.

Разширеният автомобил позволява елегантен силует. Изобилието от елегантни хромирани детайли дават на Fiat Viaggio силно изтънчен външен вид. Борда на автомобила се характеризира с уникален интериорен дизайн Арматурното табло може да се похвали с чисти апликации на изпълнение в двуцветно бежово и черно съчетание на цветове. В кабината са използвани първокласни материали. Балансирано присъствие на хромирани детайли и посребрени елементи добавят яркост и нотка на изтънченост.

С размери 4679 мм дължина, 1,850 мм в общата широчина и 2,708 mm колесна база, Fiat Viaggio е нов индикативен втомобил представен в С-сегмента. С този автомобил, Fiat носи най-доброто от технологиите в себе си. Новият четиризвезден намусен, петместен Fiat Viaggio седан се основава на архитектура на CUSW (Compact USA Wide). Това е най-модерната кола в рамките на групата Fiat, а освен това е основа на новия Dodge Dart, който наскоро бе представен на автомобилното изложение в Детройт през януари миналата година.

Архитектурата CUSW, на свой ред, извлечени от Compact архитектура, първоначално разработена за най-добре продаваната Alfa Romeo Giulietta, рамка, която дава възможност на италианците и американците да споделят технологии и компоненти, както и повечето от всички най-добри практики за инженерни и конструктивни възможности. Въз основа на тази платформа, Fiat Viaggio е настроен да донесе водеща в класа си возия и поведение на пътя с безкомпромисен комфорт за обитателите му.

С отлична динамика на шофиране, изключителна безопасност и безкомпромисни нива на оборудване, Fiat е готов да задоволи нуждите и на най-взискателните клиенти с уникална комбинация от мощност, горивна ефективност, изтънченост, нови технологии и динамика на автомобила. Fiat Viaggio ще бъде единственият автомобил в своя клас, който ще предложи изключително сложни турбо двигатели като 1.4-литровият T-Jet 120 к.с. и този с мощност от 150 к.с.

Тези двигатели осигуряват изпълнение, което може да бъде очаквано от по-големи двигатели. Двигателите на Fiat са без компромис по отношение на икономията на гориво и разходите за поддръжка. Turbo T-Jet двигателят е най-новото поколение на Fiat, съчетан с 6-степенна трансмисия с двоен сух съединител и алтернативно добре изпитаната 5-степенна механична предавателна кутия.