Toyota Yaris Hybrid 2013

Toyota Yaris Hybrid прави своя световен дебют на автомобилното изложение в Женева 2012. Автомобилът съчетава гениален дизайн и градска пъргавината на моделната гама на Yaris с уникално преживяване зад волана и ефективността на пълна хибридна задвижваща система на Toyota Hybrid Synergy Drive. Новата Toyota Yaris Hybrid бележи нов старт със стартирането си.

Това е една важна стъпка в пълен хибрид относно стратегията на компанията за разгръщане на основните модели на Toyota в Европа. Yaris е един от най-популярните и най-продавани модели на Toyota в Европа. След стартирането на Auris Hybrid през 2010 година, Yaris Hybrid е второто ядро модел на ​​Toyota с богато разнообразие от хибридна технология, носейки тази забележителна задвижваща система на най-големия обем на Европейският автомобилен сегмент.

Новият флагман на гамата на Yaris, Toyota Yaris Hybrid се отличава с изключителен външен дизайн, който е изключително аеродинамично ефективен. Отличаващ се с новото лице на дизайна на марката на Toyota, той комбинира нов, по-настоятелен, по-приоритетен външен вид на превозното средство. Toyota Yaris Hybrid разполага с пърата HSD задвижваща система на Toyota.

Комбинирането на новият, 1,5 литра бензинов двигател с по-лек, по-компактен електрически мотор, трансмисията, инвертор и батерия, новата система е двадесет процента по-лека от тази на Hybrid Auris. Благодарение на намаляването на размера на всеки ключов компонент на HSD и двата резервоара за гориво и батерията са монтирани под задната седалка.

Toyota Yaris Hybrid разполага идентично пространство за пътниците и един и същи 286 литров капацитет за багаж като този на конвенционалните модели. Toyota Yaris Hybrid е с висока ефективност, 74 кВт и 100 конски сили. Задвижваща система предлага един от водещият баланс между ефективност и емисиите на CO2 в B-сегмента, като в същото време позволява на клиентите да шофират в режими, които отделят нула NOx, PM и емисии на CO2.

С климатик и автоматична скоростна кутия, инсталирана като стандарт, това високо ниво на ефективност не означава, че ще се налага клиентите да правят компромиси, за да се постигнат водещи за класа си емисии. Комбинирането на внушителен дизайн, градска пъргавина, функционалност, иновации, ефективност и екологичните предимства на пълна хибридна технология на Toyota, това е най-напредналият модел на Yaris.