Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеГоривна система

Функцията на горивната система е да съхранява и доставя горивото в горивната камера на двигателя с вътрешно горене, където се смесва с въздух и посредством съвместното им изгаряне се образува енергия, която задвижва автомобила. Използваното гориво при автомобилите може да бъде бензин или дизел което се съхранява в горивен резервоар. Горивната помпа черпи гориво от резервоара, което преминава през горивни тръби и маркучи, достигайки до горивният филтър, карбуратора или инжекторите, след което се доставя до цилиндрите на двигателя където изгаря.

При автомобилите се използват два вида горивни помпи, механични и електрически. Всички автомобили с впръскване на горивото използват електрически горивни помпи, докато повечето автомобили с карбуратор използват механични помпи. При по-новите коли горивната помпа вече се намира в резервоара за гориво. Механичните помпи работят на натиск 4-6 PSI, а електрически помпи могат да работят на натиск от 30-40 PSI. Електрически горивни помпи, могат да бъдат с ниско или високо налягане. Не бива да забравяме да споменем и горивния филтър, който е ключът към правилното функциониране на системата за доставяне на гориво.

Горивният филтър е изключително важен за работата на двигателите с вътрешно горене, при които горивото се впръсква. Горивните инжектори са по-податливи на щети причинени от замърсяване отколкото карбуратора. Електрическите помпи също са по податливи на увреждане в сравнение с механичните горивни помпи. Когато горивният филтър е много замърсен електрическата горивна помпа полага големи усилия и натоварване за да прекара горивото през филтъра, което може да доведе до нейното загряване и изгаряне.

Моля имайте в предвид, че при необходимост от резервни части, както нови така и втора употреба за горивната система на вашият автомобил, вие можете да разчитате на мощната машина за търсене на резервни части - 24asti.bg. Тук ще намерите на конкурентно ниски цени: байпаси и клапани, бензинови помпи, гориво нагнетателни помпи, горивни тръбопроводи, горивни филтри, горивни помпи за резервоара, релета за горивни помпи, датчици за налягане на горивото, горивни дюзи, инжекторни системи, ламбда сонди, карбуратори, дроселови клапи и много други части от горивната система на автомобила.