Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеДвигателят или също така наричан мотора е машина проектирана да конвертира енергията в полезно механично движение. Обяснено по-прост начин, двигателя е механично устройство, което преобразува силата в движение. Двигателите, които променят топлинната енергия в механично движение, са много видове. Най-често срещаният тип е двигателят с вътрешно горене, който обикновено при работата си изгаря гориво и кислород, използвайки образуваните горещи газове за генериране на енергия.

При различните типове двигатели с вътрешно горене могат да се използват различни типове гориво като бензин, дизелово гориво, газ, метан и керосин. Все по-често срещани са и електрическите двигатели в съвременното автомобилостроене. При този тип мотори електрическата енергия се генерира в механично движение посредством различни електромагнитни полета. В повечето случай при работния процес на автомобилния двигателя се използва упражняване на въртящ момент.

При дизеловите двигатели, въртящият момент е по-малък докато при бензиновия е по-голям. Важно е да знаете, че едни от първите двигатели с вътрешно горене са тествани и разработвани във Франция през 1807 година от de Rivaz и братята Niepce. Първият 4-ри тактов, бензинов, автомобилен двигател, създаден с комерсиален успех е проектиран от Karl Benz. През 1896 година, Karl Benz патентова първия двигател с хоризонтално движение на буталата.

В началото дизеловият двигател се е използвал само при камионите и автобусите, докато в сегашни дни дизеловият мотор се прилага дори и при малките градски автомобили. Продължителната употребата на двигатели с вътрешно горене кара техните създатели непрекъснато да ги развиват и подобряват като добавят бордови компютри, участващи в процеса на работа на мотора. Добавят се турбокомпресори за увеличаване на мощността и ефективността на мотора. Моторите (двигателите) могат да бъдат с от 1 до 16 цилиндъра.