Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеАвтоаларма

Автоалармената система е електрическо устройство инсталирано в превозното средство с цел да разубеди и предотврати кражбата на автомобила или част от неговото имуществено, интериорно състояние. Автоалармите по-време на работа излъчват голям обем от звук, което обикновено е сирена, клаксон, предварително записани словесни предупреждения, собствения сигнал на клаксона на автомобила, или комбинация от тях.

При задействането на автоалармата аварийните светлини светят предупредително съчетани със силната сирена, те могат да предупредят собственика на автомобила за злонамерено посегателство или проникване в неговата кола. Автоалармата може да бъде монтирана по-различни начини в зависимост от нейната марка и клас. При задействане на автоалармата, могат да бъдат прекъснати различни електрически вериги, необходими за запалването или управлението на автомобила.

Автоалармите не трябва да се бъркат с имобилайзерите, въпреки че целта на двете устройства може да бъде за възпиране срещу кражба на колата, те работят-по несходен начин. Към имобилайзера не е приложен звуков или светлинен предупредителен сигнал срещу кражба или влизане с взлом в превозното средство. Алармите могат да бъдат разделени на две части: OEM и Aftеmarket. ОЕМ са алармите инсталирани от завода производител на автомобила.

Aftеmarket автоалармите са инсталирани по-всяко време след като автомобила е напуснал завода, било то от дилъра на магазина, който продава колата или вече нейният собственик. Всяка една аларма притежава комбинации от функции. Алармата на един автомобил може да бъде активирана или деактивирана посредством дистанционно управление. Индивидуалните задействия на автоалармата, варират широко в зависимост от марката и модела на автомобила, както и марката и модела на самата аларма.

Резервни части на алармите за автомобили са проектирани да бъдат универсални, тоест те са съвместими с всички 12 волтови електрически системи, вместо идентични за всеки един производител на автомобили. Ние гарантираме, че ще намерите тук при нас в 24asti.bg, всичко от което имате нужда като: аларми, ключове, дистанционни за аларми, алармени сирени, централни механизми, централни дистанционни, релета, централни превключватели и много други части от категория защита и аларма.