Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеКомпютри

24asti.bg е система чрез която можете лесно да намерите части за автомобилният компютър. Търговци от цяла България ще ви предложат богат асортимент на супер цени на следните резервни части: бордови компютър, A/C компютр, ABS компютър, ABS контролен панел, Airbag датчици, Airbag компютър, дисплей за бордови компютър, запалителен модул, комутатор, компютър за запалителна система, компютър за скоростна кутия и много други.

Бордовият компютър е една от най-добрите екстри в един автомобил. Той е устройство монтирано на автомобила, което като цяло може да записва и дава информация за изминатото разстояние, средна скорост, среден разход на гориво, както и показване на информация в реално време за разхода на гориво. Този компютър се среща в най-различни марки превозни средства. Първият механичен компютър, като Halda Speedpilot е произведен от шведски производител през 1950 година, като се е предлагал като аксесоар за колата, за да се даде възможност на водача да поддържа определен времеви график, особенно при таксиметровите шофьори.

При Saab GT750 е монтират компютър като стандартно оборудване през 1958 година. След 70-те години компютрите на автомобилите стават електронни. Най-напредналите бордови компютри са резервирани за висок клас автомобили и често включват средните изчисления за двама водачи, хронометър, информация за налягането в гумите, предупредителен тон при завишаване над допустимата скорост, както и множество други функции.

Понякога в бордовия компютър е включена и система за навигация и озвучителна стерео система. Някои автомобилни компютри дават информация и за поддръжката на автомобила и информират за плановото техническо и сервизно обслужване. При някои превозни средства, бордовите компютри дават не само информация за количеството на маслото в двигателя, но и за неговото качество и състояние на разграждане до известна степен. Автомобилният компютър запаметява чрез кодове състоянието на автомобила което е полезно за неговата бъдеща диагностика.