Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеОгледала

При автомобилите могат да се срещнат два типа огледала. Единият тип са странични огледала за обратно виждане могат да бъдат монтирани на предните колонки, предните врати или предните калници на автомобила и са част от неговия екстериор. Другият тип е огледало за обратно виждане монтирано в горната част на предното стъкло върху въртяща се стойка, позволявайки да бъде насочено в необходимата посока, давайки на водача централна видимост зад автомобила.

Огледалото за задно виждане монтирано в купето е част от интериора на автомобила. Страничните огледала са допълнение към огледалото за задно виждане, които позволяват на шофьора да има пълна видимост без да му се налага да се обръща назад, губейки своята концентрация и посока на движение на автомобила. Страничните огледала са необходими и полезни най-вече при изпреварване или маневриране на автомобила.

Страничните огледала са оборудвани с ръчна или дистанционна вертикална и хоризонтална корекция, така че да се осигури адекватно покритие за видимостта на водача при различна височина в зависимост от седналото положение в което се намира той. Remote се наричат огледалата с ръчната настройка, а Bowden са електрическите задвижвани огледала с помощта на мотор-редуктор. Огледалата включени към екстериора на колата могат да бъдат с електрическо загряване на принципа defogger.

Системата defogger често се среща при задния прозорец на автомобила, която позволява да се размрази натрупания сняг или лед. Все по-често при съвременните автомобили, към страничните огледала са включва ретранслатори за мигачите на автомобила. Интериорниите и екстериорните огледала могат да бъдат с различна форма, големина и цвят. Те могат да са от спортен или класически тип. През 24asti.bg, Вие гарантирано ще намерите това което търсите. От огледала за оригинално вграждане до универсални, при които монтажът може да бъде направен на всеки един автомобил посредством адаптер за конкретния модел.