Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеСветлини

В категорията осветление на автомобили вие можете да отправите запитване относно нови или втора употреба фарове, стопове, мигачи, халогени, задни светлини, осветление за регистрационния номер, светлини за мъгла, генератори и динама, салонно осветление на колата, превключватели за светлини, релета за динамо и фарове, бушони, ксенон системи от различни класове и много други резервни части. Фаровете са основна и много важна част от автомобилното осветление.

Те обикновено се прилагат в предната част на превозното средство с цел да осветяват пътя напред по-време на движение при ниска видимост, като тъмнина или валежи. Първите фарове са въведени през 1880 година, работещи с ацетиленови лампи, устойчиви на вятър и дъжд. Първият електрически фарове са били въведени през 1898 година. От 1908 година електрическите фарове при автомобила стават стандарт. В последствие през годините изпълнението на фаровете непрекъснато се подобрява.

През 1912 година, Cadillac интегрират в автомобила си делко с електрическо запалване в системата за осветление. Това е била една от първите модерни електрически системи, прилагани в превозно средство. През 1935 година е въведена за първи път светлинна система с функция за завиване, която е свързана с кормилната уредба, позволявайки на фаровете да променят посоката си на осветяване при завъртането на волана на автомобила. Първите халогенни фарове са въведени и използвани в превозните средства през 1962 година.

Халогенната технология увеличава светлинния поток пред автомобила и подобрява видимостта на водача при мъгла и валежи от сняг. В някои държави е забранена употребата на халогенни фарове при автомобилите, а в други са разрешени само при специални условия. Високо интензивните газоразрядни HID Xenon системи са въведени през 1991 година, в BMW 7-ма серия. В някои страни се изисква автомобилите да бъдат оборудвани с автоматични дневни светлини (DRL) или както ги наричаме в България, LED дневни светлини, които често срещаме в стандартното оборудването на фаровете при съвременните автомобили от марката Audi.