Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеСтъкла

Стъклата на автомобила включват предни стъкла, странични и задни прозорци и стъклени покривни панели при някои превозни средства. Странични прозорци могат да бъдат фиксирани или да бъдат повдигнати и смъквани чрез натискане или превключване на бутон (при електрическите прозорци) или с помощта на механично коляно задвижвано ръчно. Прозрачният и подвижен люк на покрива на някои автомобили може да се счита като разширение на понятието прозорец за автомобил.

Някои превозни средства включват заводско туниране (затъмняване) за задния и страничните задни прозорци. Автостъклата също биват и закалявани. Закалените стъкла на колата са подходящи за безопасност и защита на пътя. Стандартното стъкло би могло да представляват потенциална опасност за пътниците в автомобила. Автомобилното стъкло е от четири до пет пъти по-подсилено от стандартните стъкла и при счупване не се е разпаднала на остри парчета. Автостъклото се произвежда чрез процес на екстремно отопление и охлаждане, което го прави по-здраво от нормалното стъкло.

Постигнатата структура при закаляването на стъклото го кара да се разбие на малки парченца с овална форма, когато то се счупи. Това елиминира опасността от остри ръбове и нараняване на шофьора и спътниците му. Благодарение на тази обработка и постигната здравина автомобилното стъкло е често наричано предпазно стъкло. Автомобилите използват различен тип безопасни стъкла за предното и задно стъкло, както и страничните прозорци. Предните и задни стъклата основно са изработени от ламинирано стъкло от два пласта, между които има поставено специално фолио.

Днес някои автомобили използват композитни материали, вместо от стъкло. При необходимост от резервно стъкло за вашият автомобил, моля направете запитване чрез 24asti.bg към търговци и магазини за автостъкла от цял България и изберете най-добрата оферта за вас и по-вашият джоб. Нашата цел е да Ви осигурим най-доброто обслужване, качество и стойност за да сме сигурни, че ще сте най-щастливите и удовлетворени клиенти, използвали 24asti.bg.