Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеСъединител

Чрез съединителя на автомобила се контролира скоростта на превозното средство с ръчна скоростна кутия. При натискане на педала на съединителя се избягва пряката връзка на скоростната кутия и двигателя, който остава да работи на свободен ход. При натиснат съединител водача (шофьора) на превозното средство има възможност да смени предавките на скоростната кутия. Използването на съединителя има полза при специфични обстоятелства. Когато колата е на първа предавка, вариациите в оборотите на двигателя водят до големи промени в ускорението и натоварването на двигателя.

Въпреки това, с комбинация от контрола на съединителя и внимателното използване на оборотите на двигателя, предавките на автомобила могат да бъдат леко сменени, което позволява по-гладкото возене при промяна на скоростта на автомобила. След като колата достигне подходяща скорост, съединителят може да бъде изцяло ангажиран и скоростта може да се контролира чрез промяна на оборотите на двигателя или чрез частично освобождаването на съединителя отново, ако е необходимо.

Съединителя е част от автомобила, чрез който се контролира ускорението при промяна на предавките, като същевременно намалява шанса за блокиране на двигателя. Дори при нормална употреба на съединителя износването се увеличава и намалява продължителността на живота му. Прекомерната употреба на съединителя и неправилният начин на контрол върху него довеждат до по-бързото износване и създаване на предпоставка за причиняване на допълнителни щети.

Като пример бихме Ви дали част от младите и неопитни шофьори, които през повечето време докато шофират държат левият си крак постоянно на педала на съединителя при което те не го освобождават напълно и прилагат постоянно натоварване върху него, което води до неговото увреждане. Тук е мястото да споменем, че сайта 24asti.bg, Ви дава възможността да изберете из между най-добрите цени и марки на комплект съединител или неговите резервни части като: аксиален лагер, притискателен диск на съединителя, феродов диск на съединителя и други.