Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеТунинг при автомобилите

Тунинга при автомобилите е една идустрия или хоби, при които колите се модифицират с цел подобряване на тяхната работа на двигателя, подобряване на външния вид (екстериора) и подобряване на вътрешният вид на купето (интериора). Превозните средства напускат завода със стандартен тип оборудван за модела. Тунинга дава възможност за персонализиране на характеристиките на превозното средство към предпочитанията на неговият собственик.

Например, те могат да бъдат променяни, за да се осигури по-добра икономия на гориво, да се предаде повече мощност при високи обороти на двигателя. Също така комфортното возене може да бъде жертвано за сметка на сигурното и по-добро управление. Тунинга при автомобилите е свързана с автомобилни състезания. Тунинг колите се правят за удоволствието на техните притежатели и удовлетворението от управлението на тези превозни средства.

Друг основен аспект на авто тунинга включва, както споменахме по-горе, промяната на екстериора на автомобила. Това е промяната на аеродинамичните характеристики на превозното средство чрез странични прагове, предни и задни брони, добавянето на спойлери, сплитери, въздушни отвори джанти и много други елементи. Същността на промяната на тунингованият автомобил е опита да се извлече възможно най-голяма производителност или появата на висока производителност от превозните средства, чрез добавяне, промяна или направо подмяна на части.

Това до голяма степен включва промяна на двигателя и системите за управление на превозното средство за увеличаване на изходната мощност, често са необходими допълнителни промени за да се позволи инсталирането или монтирането включително: твърдо - спортно окачване, по-широки гуми, по-добри спирачки, подобряване на кормилната уредба и модификации на предаването и много други.

Тези определени изменения, като например ниските гуми, променено окачване (височината на автомобила), както и добавянето на спойлери, допринасят за промяната на цялостният облик на автомобила. В резултат на това сега има много и различни стилове на визуален тунинг, при които модификацията на превозното средство изглежда по-много, по-различни начини.