Части за Автомобили

Намерете това от което се нуждаетеABS - Автомобили

ABS (Антиблокираща Спирачна Система) е защитна система, която позволява колелата на моторно превозно средство да продължат да взаимодейства с пътната настилка, както е указано от водача на автомобила, докато спира. Системата предотвратява блокирането на колела (това е, прекратяване на въртенето на колелата) и следователно се избягва занасянето на автомобила. Системата, ABS като цяло предлага подобрено управление на превозното средство и намалява спирачен път на суха и хлъзгава повърхност (пътна настилка).

За много шофьори обаче, на хлъзгавите настилки като чакъл, пясък или пътища покрити със сняг, ABS системата може значително да увеличи спирачния път, въпреки че по-принцип подобрява управлението на превозното средство. От първоначалното широко използване в производството на автомобили, антиблокираща спирачна система (ABS) се е развила значително. Четирите основни компонента в ABS системата са сензори за скорост, клапани, помпа и контролер. Новите версии не само предотвратяват блокиране на колелата при спиране, но също така и по-електронен път контролират предните и задни спирачни апарати.

Тази функция, в зависимост от специфичните възможности и изпълнение, е известна като електронно разпределяне на спирачното усилие (EBD), система за тракшън контрол, спирачен асистент за спешен или електронен контрол на стабилността (ESC). Chrysler, заедно с Bendix Corporation въведеждат компютъризирана, три-канална ABS система на четерите колела, наречена Sure Brake. През 1971 година, General Motors въвеждат Trackmaster ABS на задните колела, на автомобилите Cadillac. През същата година, Nissan предлага EAL (Електро Антиблокираща Система), която става първият електронен ABS в Япония.

Модерният ABS прилага индивидуално спирачно усилие към четирите колела чрез монтирани сензори и специален микро-контролер. ABS се предлага или е стандартна опция за повечето пътни превозни средства, произведени в днешно време. Съвременните системи за електронен контрол на стабилността като ESC или ESP, са еволюция на понятието ABS. При тези два нови варианта на ABS се добавят минимум два допълнителни сензора за да подобри на работата на системата: това са датчик за ъгъла на волана и жироскопичен сензор.