Части за Агро техника

Намерете това от което се нуждаете


Части за селскостопански машини втора употреба

В България, автопаркът е на средна възраст от около 18 и повече години. Това означава, че повечето коли са стари и изискват по-голяма поддръжка. Въпреки че техните ремонти са по-евтини от тези на по-новите Селскостопански машини, те се повтарят често и се отразяват на бюджета на всеки българин. За да поддържаме нашите коли, на нас ни трябват резервни части, каквито и да са те. Много хора предпочитат втората ръка и залагат на такива части за селскостопански машини, защото са по-изгодни. Частите за селскостопански машини втора употреба могат да достигнат до 80% по-ниски цени от новите и оригиналните.

Непрекъснато има внос на агро техника от чужбина, най-вече от Великобритания, там те са с десен волан и са по-изгодни части за селскостопански машини, защото са по-евтини. Това е причината и автоморгите в България да внасят Селскостопански машини предимно от Англия, които са евтини, но въпреки че са от машини с ляв волан, могат да се използват и на тези с десен. Това е добре за клиентите, които търсят евтини и качествени части.

Щетите по тракторите и комбайните във Великобритания се оценяват много по-високо отколкото у нас, заради високата цена на труда в сервизите. Много често се случва, селскостопанските машини, които са леко увредени, да бъдат обявени за пълна щета и да се продават на търгове. В такива търгове има много българи, които редовно купуват и превозват трактори към България. Тук тези трактори и комбайни се разглобяват и се взимат здравите части от тях, а повредените се рециклират или изхвърлят.

Тази търговия се насърчава в цял свят, защото по този начин се произвеждат по-малко части за селскостопански машини и се хабят по-малко ресурси. Така частите за селскостопански машини работят, докато не се изразходват напълно, а катастрофиралите селскостопански машини намират нови собственици.

Има български сайтове, в които можете да откриете части втора употреба. В тях вие пускате запитване и получавате оферти от много автоморги в страната. Така получавате евтини и качествени части за вашата селскостопанска машина.