Части за Агро техника

Намерете това от което се нуждаете


Гарнитура на двигател за агро техника

Гарнитурата на двигателите с вътрешно горене има целта да осигури запечатването между цилиндровата глава и блока на двигателя. Гарнитурата е част от главата на двигателя и запечатва цилиндрите на двигателя, където от своя страна става горенето на горивната смес. Добре запечатаната цилиндрова глава спомага да се извършва качествено горене, без загуба на енергия и без течове на гориво или охладителна течност по пътя й през различните канали и отсеци на двигателя.

Понякога се получава така, че гарнитурата на двигателя изгаря или се деформира вследствие на различни проблеми в двигателя. Тъй като изгорелите и деформирани гарнитури могат сериозно да повредят двигателя и да влошат драстично работата му, при повреда е нужна тяхната своевременна подмяна. На пазара съществуват различни уплътнители за главата на двигателя, които имат различно приложение и са направени от различни материали.

Когато ви се налага да смените старата гарнитура с нова, помнете, че нейното пълно отстраняване трябва да се извърши внимателно и със специални за целта инструменти. Много важни са и самият избор на новата гарнитура, тъй като тя трябва да отговаря на вида двигател, както и правилният монтаж, за да се получи добро уплътняване. А някои от причините за повреждане на гарнитурата, които споменахме са: повреждане или спиране на термостата и водната помпа; прегряване на двигателя вследствие на повреда в охладителната система; високо налягане в горивните камери поради лошо смесване или разпръскване на горивната смес.

Още причини за повреда на гарнитурата на главата при агро техниката, и не само, понякога са и детонации в двигателя, предизвикани от предварително запалване на двигателя. Деформация може да се получи и от лошо синхронизиран въртящ момент, както и при неточното поставяне или прекомерно затягане на болтовете на главата. Проблем може да се получи и при рязкото повишаване на налягането в охладителната система, преди да бъде загрят двигателя.

Един от най-лесните начини да разберете, че имате повредена гарнитура е, ако видите, че в охлаждащата ви течност е започнала да се образува пяна или тя бълбука.

Двигателят с вътрешно горене е устройството, в което се случват важни и разнообразни процеси. Едни от тези процеси създават и изискват даден натиск и налягане, за да подпомогнат двигателя да гарантира перфектно представяне през времето на използването му.

Някои от елементите на двигателя, е необходимо да са доста сигурно и качествено запечатани, за да извършват без проблем функциите си. Гарнитурите за двигателя с вътрешно горене, подпомагат запечатването на тези елементи и отделните части.

Гарнитурите на двигателя са подложени на вредни газове, променлива температура и вредни вещества, които спомагат за бързото им повреждане и износване. Необходимо е гарнитурите на двигателя да бъдат редовно проверявани при влизането на автомобила в сервиз. При забелязано изтичане на течности от двигателя като антифриз или моторно масло, необходимо е гореспоменатите гарнитури да бъдат подменени веднага.

След поставянето на новите гарнитури за двигател при навъртане на дадени километри, може би ще е нужно да бъдат претегнати гарнитурите.

Ако имате необходимост от гарнитури за двигателя Ви, не му мислите много, а използвайте методът за откриване на резервни авточасти — 24asti.bg. Подборът на комплект гарнитури за двигател е по-разумно решение от индивидуална подмяна на уплътненията.

Смяната на целия комплект гарнитури ще Ви осигури дългогодишна и безотказна качествена дейност на двигателя на превозното ви средство.

В комплекта гарнитури са включени повечето типове уплътнители, като: гарнитура за изпускателния колектор, гарнитура за главата, гарнитура за капак на глава и така нататък.

При поръчването на нов комплект гарнитури чрез портала 24asti.bg, Вие ще се снабдите с ремонтен комплект, направен от утвърдени производители в автомобилния бизнес.Това ще осигури получаването на най-качествената част на добра цена.

Както споменахме по-горе, през нашия портал 24asti.bg, Вие имате възможността да питате за всяка гарнитура, за всеки модел и марка автомобил. Ние обещаваме, че продавачите, които работят с нас, предоставят гарнитури за двигател, направени само от качествени материали, така че сме убедени, че ще подсигурят дългогодишното използване на двигателя.