Части за Агро техника

Намерете това от което се нуждаете


Какви ел. резервни части  за трактор да изберем, оригинални или неоригинални?

Всеки, който притежава трактор, все някога опира до резервни части и се замисля какви да избере – дали те да са оригинални, или може да използва неоригинални? Има много съвети в Интернет, които могат да се намерят. Едни твърдят, че частите в трактора трябва да се подменят само с оригинални, за да запази той пълната си функционалност и да работи добре. Тяхното мнение е, че по този начин трактора ще работи с пълния си капацитет и така ще бъде удължен неговият живот. Трудно е да се оборят подобни аргументи.

Други смятат че не е нужно да се купуват скъпи резервни части и правят компромиси с качеството, за тях най-важна е цената, а не фирменото лого, което е върху дадената част. На пазара има много евтини алтернативи на скъпите части, за това много собственици на трактори дори не се замислят, а направо купуват най-евтиното.

Истината е по средата. Ако се опитаме да анализираме предимствата и недостатъците на двата вида части, ще разберем кои са най-подходящи. Оригиналните части са тези, които се правят в завода производител. Те притежават уникален номер и маркировка от производителя. Техните предимства са:

  • съвместимостта и качеството им отговаря на всички изисквания и се гарантират от производителя;
  • асортиментът на тези части обезпечава на 100% всичко, от което се нуждае трактора;
  • когато се закупува оригинална част с уникален номер, няма риск от това да се закупи някое менте;
  • когато се прави ремонт на трактора, в много сервизи се използват само оригинални части, които влизат в гаранционната поддръжка.

Оригиналните части за трактори имат и недостатъци, които не са много, но не са за пренебрегване:

  • Те са скъпи, цената им е с около 50% по-висока от техен аналог, произведен в същия завод;

Ако не са налични на склад се чака много за доставка, а това не се случва никак рядко.