Части за Агро техника

Намерете това от което се нуждаете


Хидравлични системи при агро техниката

Как работи хидравличната система? Още от нейното название може да се досетим, че работата е на основа на някаква течност. Благодарение на определена течност силата, приложена в един момент се прилага  на друга точка като това осъществява задвижване на агро техниката. Течността може да бъде масло, а при работата на машината тази сила се увеличава до такава степен, че става двойна. Хидравличната система на агро техниката работи на принципа на бутала, които преместват течността до края на системата и наред с това увеличават силата й. В повечето случаи има главно бутало, което премества течността към другите бутала. То се намира в цилиндъра на хидравличната система.

При низходяща сила на някое от буталата се получава преход към друго бутало,на което чрез маслото се предава силата и точно затова всички хидравлични системи се отличават с това, че да снабдени с няколко бутала.

При различните видове агро техника има различни видове бутала. Те могат да се отличават както по вид, така  и по своята форма.

Ако вземете предвид размерите на буталата, вие може да прецените какъв е коефициента на крайната изходяща сила на хидравличната агро техника.

При площ на двете бутала е Pi * R 2, едното бутало е с диаметър  2инча и радиус един инч, а другото 6 инча  и радиус, който е 3 инча. При това положение площта на по-малкото бутало е 3.14, а площта на по-голямото буталото е 28,26. От което следва, че голямото бутало е 9 пъти по-голямо от малкото бутало. Или обяснено нагледно това може да се илюстрира така – при прилагане на 100 кг низходяща сила на малкото бутало, то силата в голямото бутало ще е равна на 900 кг.

В сайта 24asti.bg вие можете да откриете резерви части за вашата агро техника и хидравлични системи, като това може да стане по всяко време на денонощието и без почивен ден.