Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеПреносими музикални плеъри за аудио системата на колата

Музиката в цифров формат може да бъде слушана практически навсякъде, дори и в превозното средство. Има три общи метода, използвани за възпроизвеждане на музика от портативни музикални плеъри чрез аудио системата в колата. Чрез адаптер за касетофон, чрез изпращане на сигнал към радиото на колата с помощта на малък FM предавател и чрез прякото включване на музикалния плеър към стерео уредбата на автомобила с помощта на вграден аудио жак.

Ако вашата стерео уредба на колата е по-стара тя най вероятно използва касета за възпроизвеждането на музиката. Ако е така, Вие можете да използвате обикновен адаптер за касетофон. Това е модифицирана касета, свързан с кабел и мини жак за слушалки на другия край. Можете да включите жака във Вашият портативен музикален плеър и да поставите модифицираната касета в касетофона.

Адаптерът приема изходящият MP3 сигнал и позволява на касетофона да го разпознае и възпроизведе. Можете също да използвате тези сравнително евтини адаптери (касета) с портативни CD плеъри или аудио устройство със стандартен мини жак. Най-популярният вариант при преносимите музикални плеъри днес използвани в автомобилите е малък FM предавател, който излъчва сигнал и го предава на вашия плеър (аудио системата) чрез FM радиото с помощта на свободна и неизползвана честота.

Някои предаватели имат ограничен брой предварителни настройки, докато други Ви позволяват да изберете своя собствена честота. Когато шофирате в или в близо до големи градове, в които има много радиостанции и може да се наложи да променяте настройките често, за да намерите свободна честота. Някои предаватели също функционират като зарядни устройства, което може да се окаже голямо удобство.

Ако изберете предавател, който не включва зарядно устройство, може да закупите отделно зарядно устройство, което се включва в запалката на колата или към AC адаптер. Третият вариант е най-прекият. Това е аудио стерео уредбата на колата, която включва аудио жак или USB вход за свързване на вашия преносим музикален плеър или преносима памет.

Все повече и повече нови коли включват тази функция като стандартно оборудване към тяхната аудио система. При оригиналните аудио уредби понякога, жака или USB порта са вградени в таблото на колата. Ако стерео, аудио системата на Вашето превозно средство не включва вграден стерео жак, Вие винаги можете да замените аудио системата с друга или да я модифицирате с горе посочените аудио устройства.