Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеВъздушно окачване при лекотоварните автомобили

Голяма част от лекотоварните превозни средства са оборудвани с въздушно окачване. Точно това въздушно окачване кара превозното средство да върви гладко и прави возенето в него приятно. В автомобилните приложения, системите за въздушно окачване обикновено включват серия от въздушни възглавници. Въпреки, че въздушното окачване служи за конкретна и много важна цел в колите, много хора не разбират и не знаят как работи то.

Лекотоварните превозни средства, които са оборудвани с въздушно окачване изискват редица различни части, които работят единно за да се създаде по-гладко, абсорбиране на шоковите удари създадени от неравностите по-пътищата. Въздушното окачване включва частите, които се намират между колела и рамата на превозното средство. Въздушното окачване предпазва водача и пътниците да изпитват дискомфорт, който може да възникне, когато колелата на автомобила преминават през дупки или други неравности по-пътя.

Функцията на този тип окачване е да осигури по-голям комфорт и по-добро управление на автомобила. Окачването от този тип и както всички други видове поддържат превозното средство върху осите и колелата. Теглото на автомобила се компенсира от окачването по-време на движение. Въздушното окачване е с няколко различни функции, които позволяват на превозното средство не само да усвоява шоковите удари по-време на движение по-пътищата, но също така позволява на колелото да се движи нагоре и надолу, докато се управлява от едната страна към другата.

Това се постига с прикачването на различни части и елементи, които имат няколко точки за управление и гъвкавост. Съществуват известен брой, различни характеристики свързани с въздушното окачване, всяка от които действа за ефективното усвояване от ударите причинени от неравностите по-пътя. Амортисьорите са монтирани отделно на всяко колело, или в подпората на самото колелото. Амортисьора представлява бутало което се движи нагоре и надолу за да съответства на движението на рамата на превозното средство.

Има различни видове окачвания приложени при различните видове автомобили. Единият вид е независимото окачване, при което се използва системата с късо или дълго рамо или макферсон система. Тази система, макферсон използва комбинация от пружина и амортисьор. При други видове окачване се използва късо рамо при предното окачване, което включва използването на надлъжни или напречни торсионни.

При други превозни средства, като например лекотоварните камиони могат да имат листови ресори в самото окачване. Някои системи за въздушно окачване са автоматични. Тези видове може да включват въздушна помпа, която автоматично надува въздушните възглавници до определено ниво. Ако се повредят, въздушните възглавници, превозното средство може да стане трудно или дори опасно за управление.