Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеИнжекционното впръскване на горивото при двигателите с вътрешно горене

Инжекторите са част от горивната система и служат за смесване на горивото с въздуха в двигателя с вътрешно горене. Тази система за впръскване с времето се превръща в основната система за доставка на гориво, използвана при автомобилните с бензинови двигатели, като почти напълно заменя карбураторите в края на осемдесетте години. Системата за впръскване на горивото е проектирана и калибрирана специално за конкретен тип гориво.

Системите за впръскване на горивото могат да бъдат с приложение, както при бензиновите така и при дизеловите двигатели. С появата на електронното впръскване на горивото се подобрява хардуера на бензиновите и дизеловите превозни средства. Програмируемият фърмуер за впръскване на горивото е общ хардуер, при който могат да бъдат използвани различни горива.

Карбураторните системи са използвани при бензиновите двигатели, преди широкото приложение за впръскване на горивото. Разнообразието при инжекционните системи е съществувало още при най-ранното използване на двигатели с вътрешно горене. Основната разлика между карбураторите и системата за впръскване на гориво е, че при впръскването, горивото се изпомпва и се подава под високо налягане, докато карбуратора разчита на ниско налягане, създадено от входящия въздух.

Инжектора за гориво представлява клапан, който инжектира горивото идващо от горивната помпа под налягане, черпейки го от резервоара. Функционалните цели на системата за впръскване на горивото може да са различни. Всички те имат една единствена цел да доставят горивото необходимо за процеса на горене в двигателя.

Някои от тези системи за впръскване на горивото се различават с дизайнерски решения. Част от конкуриращите се цели са: изходната мощност, горивната ефективност, надеждност, управляемост и плавна работа, първоначалната цена, разходите за поддръжка, диагностичният капацитет и правилната настройка на работата на самата система.