Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеПравилното налягане в гумите

Правилното налягане в гумите може да помогне да се удължи животът на гумите, да се подобри безопасността на превозното средство и да се поддържа ефективността при изгарянето на горивото. Налягането се измерва чрез изчисляване на количеството въздух, което се изпомпва във вътрешната на гумата в BAR налягане. Производителя на превозното средство определя подходящо налягане.

Отговорността на водача на автомобила е да проверява налягането на гумите най-малко на всеки две седмици и при необходимост да го коригира. Има три основни причини, поради които е важно поддържането на правилното налягане на гумите. Първата причина е за безопасност. Гумите, които са меки или прекалено напомпани могат да прегреят или да доведат до лошото сцепление на гумите с пътната настилка.

Втората причина е от икономическа гледна точка. Неточно напомпаната гумата води до нейното по-бързо и неправилно износване при което следва по-честата им подмяна. Превозното средство с недостатъчно напомпани гуми увеличава съпротивлението при търкаляне на гумите, което води до по-голям разход на гориво за да се запази същата скорост.

Третата причина за поддържане на правилното налягане на гумите е околната среда. Правилното налягане в гумата и правилният натиск на гумата към пътната настилка спомагат за поддържането на оптимална ефективност на горенето както споменахме по-горе. Правилно надутите гуми могат да доведат до по-ниски вредни емисии на CO2, които изхвърля изпускателната система на Вашето превозно средство.

Важно е редовното проверяване на налягането в гумите. Необходимо е да знаете, че не винаги е очевидна загубата на въздух от гумите. Повечето въздух обикновено се губи при топло време, така че по-редовните проверки са необходими, когато има повишаване на температурите.

Информирайте се за правилното налягането в гумите, препоръчано за вашия автомобил в книгата за ръководство в рамките на техническата информация. Винаги проверявайте налягането на гумите с манометър, когато гумите са студени. Ако използвате Вашия автомобил за да носите допълнителен товар, винаги се консултирайте с вашия автомобилен наръчник за правилното налягането в гумите.