Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеДвигател с вътрешно горене

Двигателят с вътрешно горене работи чрез изгаряне на гориво. За разлика от парният двигател изгарянето на горивото става в самият двигателя. Най-честите двигатели с вътрешно горене използват бензин. Другите двигатели с вътрешно горене са задвижвани от дизелово гориво, водород, метан, пропан-бутан и други.

Двигателите обикновено могат да използват само един вид гориво и изискват адаптиране и коригиране на съотношението, на сместа въздух - гориво за да се използват други горива. В един бензинов двигател, сместа от бензин и въздух се впръсква в цилиндъра. Компресирането става чрез бутало и при оптималната си точка в хода на компресията, свещта създава електрическа искра, която запалва горивото.

Горенето на горивото води до генериране на топлина и създаване на горещи газове вътре в цилиндъра, след това по-високо налягане създадено от горивото и въздушната смес връща буталото обратно надолу. Получените изгорели газове се вентилират и изхвърлят през изпускателната система на превозното средство. Процесът продължава да се повтаря докато двигателя работи.

Линейното движение на буталото задвижва коляновият вал, който произвежда кръгови движения. Вентилите за контрола на приема, на сместа от гориво и въздух позволяват на изгорелите газове да излязат в подходящото време. Основните двигатели използвани при автомобилите, джиповете, микробусите, камионите и други са четиритактовите двигатели. Четиритактовият цикъл при двигателите е по-ефективен отколкото двутактовият цикъл.

При четеритактовият двигател се изисква значително по-голям брой движещи се части и производствена експертиза. Чрез търсачката за резервни части - 24asti.bg, Вие ще намерите всичко необходимо за вашият бензинов или дизелов двигател. Някои от новите части по двигателя са много скъпи и затова не забравяйте, че от сайта можете да отправите запитване за части втора употреба, които са внимателно демонтирани от превозните средства.