Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеСервизна поддръжка на превозното средство

Превантивната поддръжка е важна за превозното средство. С подходящи грижи, вашият автомобил ще има по-дълъг живот и някои от възможните проблеми могат да бъдат избегнати. Добре поддържана кола е по-безопасна, по-икономична и изхвърля по-малко вредни разове. Ако колата е добре поддържана, можете да поискате и по-висока цена, ако решите да я продадете след време.

Ще Ви дадем няколко съвета за грижата и сервизната поддръжка на автомобила. Дръжте всички течности и масла на оказаните за това места и ги пазете чисти. Всички течности са от жизненоважно значение за Вашият автомобил. С течение на времето течностите се изпаряват, изтичат, изгарят и губят своите качества, така че следете редовно количеството на течностите дали не е достигнало минимума и при необходимост долейте от конкретната течност.

Можете да намерите какъв вид на течност или масло да използвате, както и капацитета в раздела за поддръжка в ръководството на превозното средство. Обръщайте внимание на арматурното табло на колата си. Наблюдавайте всяка предупредителна светлина за проверка на двигателя, ниското налягане на маслото или предупредителните светлини за спирачките по-време на шофиране.

Поглеждайте, температурата на двигателя дали се издига по-високо от нормалното. Ако светне някоя от конкретните лампи непременно посетете сервиз, ако автомобила не е влязъл в авариен режим и позволява да бъде предвижен. Наблюдавайте за ранни признаци на потенциални проблеми. Вслушвайте в работата на двигателя.

Обръщайте внимание на нередовните шумове, разликата в работата на двигателя, странните скърцания, чукания, звуци създадени от триене на метал или различното усещане на педала на спирачката. Това са видове от ранни признаци, които показват проблем, за който трябва да се погрижите. Възникналите проблеми трябва да се отстраняват, преди те да се влошат. Можем да Ви дадем стотици примери, където един малък проблем може да доведе до основен ремонт, ако проблемът не е отстранен на време.

За това Ви съветваме да посещавате редовно сервиз за технически преглед и при необходимост веднага да подменяте дефектиралите или износени части. Част от сервизното обслужване на колата е редовната подмяна през определени километри на маслото, филтъра на купето, въздушният филтър, ремъците, ролките, лагерите, накладките, спирачните дискове, подгряващите и запалителни свещи и много други елементи.