Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеРабота и принцип на действие, на спирачната система и резервните и части

От всички системи които съществуват в превозното средство, спирачната система е една от най-важните. В самото начало спирачната система е била изработена на прост принцип, но с течение на времето и развитието на автомобилните технологии, спирачната система на автомобилите е значително подобрена и вече не толкова проста. Вече става дума за безброй пъти по-надеждна и по-сигурна система.

Спирачната система работи на принцип, по-който кинетичната енергия се преобразува в топлинна. Тази топлина се генерира между триещите се спирачни накладки и спирачни дискове или спирачни барабани. Спирачната система при колите, джиповете, микробусите, камионите и други работи на хидравличен принцип. При натискане педала на спирачката движещото се превозно средство намаля своята скорост.

Водачът на превозното средство може сам да контролира скоростта на намаляване или непълното спиране. Накладките се състоят от две части: стоманено тяло и триещ се материал. Този триещ се материал при накладките върши същинската работа за спирането на колата. Триенето между този материал и спирачният диск, забавя диска и се образува топлина. Образувалата топлина се разсейва чрез преминаването на въздух през и около спирачният диск.

Между другото, когато спирачните дискове и накладки са прекалено много нагряти, спирачната система не е толкова ефективна и спирането на автомобила става много по-трудно. За да се охлаждат по добре спирачните дискове се вентилират. Това означава, че между двете триещи се части на диска има оребрение, през което може да преминава въздух, който да ги охлажда и поддържа в нормалната работна температура спирачният диск.

Спирачната система на превозното средство редовно трябва да бъде проверявана в сервиз за евентуални износвания, течове и други. Както казахме по-рано, системата работи на принципа на триенето, следователно има и износване. Моля не пренебрегвайте това. При нужда от резервни части за спирачната система на вашият автомобил, джип, микробус или камион използвайте търсачката за части - 24asti.bg.

Чрез сайта, 24asti.bg ще намерите: спирачни тръби, спирачни челюсти, спирачни дискове и барабани, накладки, серво усилватели, педали, помпа за серво апарат, ръчна спирачка, жило за спирачка, спирачен цилиндър и много други части за една спирачна система.