Части за Бусове

Намерете това от което се нуждаетеВидовете стъкла използвани при превозните средства и техните плюсове

Когато автомобилните компании пускат реклами по-телевизията, не забравят да споменат и похвалят новите функции за безопасността на новият автомобил. Те всъщност рядко споменават предното стъкло, задното стъкло или страничните прозорци. Имайте в предвид, че тези автомобилни стъкла в тези превозни средства са проектирани и произведени по-специален начин заради безопасността на водача и неговите спътници.

Въпреки че автомобилното стъкло изглежда по-същия начин, както всеки друг вид стъкло, то функционира много по-различно. В повечето домове, прозорците във всяка стая са изработени от стандартен тип стъкло, което след като се счупи се разбива на големи късове остри парчета, които са много опасни и режещи. Превозните средства се сблъскват ежедневно с много дупки и неравности по-пътищата.

Поради тази причина, автомобилното стъкло се произвежда в два различни типа на безопасно стъкло за защита на конструкцията на превозното средство, както и нуждите на хората в превозното средство. Първият вид стъкло се нарича ламинирано стъкло, което се монтира за предно стъкло. Вторият тип стъкло е известен като закалено стъкло, което се използва за страничните прозорци и задното стъкло на автомобила.

При предното стъкло ламинирането става като се поставя тънък лист фолио между двете стъкла, които се съединяват чрез нагряване по-време на натиск. Закаленото стъкло при превозните средства получава силата си чрез процес на затопляне и охлаждане. Без тези различни стилове на производството и укрепване, автомобилните стъкла ще бъдат опасни за пътниците и водача на колата.

Ламинираните и закалени стъкла имат различни функции, но заедно те предпазват хората в автомобила по-време на произшествие. При счупване автомобилните стъкла нямат остри краища като обикновеното стъкло, което може да ви нарани сериозно. Автомобилните стъкла запазват твърдоста на покрива по-време на преобръщането на колата.