Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеГлава на двигател с вътрешно горене

Главата на двигателя с вътрешно горене е част от структурата и механиката на превозното средство. Двигателят е конструиран от няколко основни части. Централната част се нарича блок на двигателя. В блока на двигателя с вътрешно горене са разположени цилиндрите, където се намират буталата. Цилиндрите на двигателя се нуждаят от запечатване в горната част на двигателя. това запечатване става чрез главата на двигателя и нейната гарнитура.

Материалите от които е изработена главата на двигателя могат да бъдат алуминий смесен с различни видове метални сплави. Всички клапани на двигателя са инсталирани в главата. В главата и блока на двигателя има допълнителни канали, през които преминава охлаждащата течност преди да отиде до радиатора на автомобила.

Главата и блока на двигателя произвеждат постоянен топлинен поток. Охлаждащата течност, която преминава през тях не позволява на двигателя да прегрее и му позволява да работи в определените норми. Двутактовите двигатели са най-простите. Те нямат клапани в главата или цилиндъра, тъй като газовете се контролират от буталото. Обикновено много лесно може да се разбере, ако има някакъв проблем с главата на двигателя с вътрешно горене.

Част от тези фактори са ниската компресия на двигателя, която вие ще усетите, ако автомобилът започне да губи мощност. Също така при повреда в главата на двигателя може да започне да излиза много четен дим от изпускателната система което означава, че автомобила изгаря голямо количество моторно масло, което прониква през гарнитурата на главата.

Ако е спукана главата може да излиза пара от охлаждащата течност или самата тя да се смеси с маслото в двигателя, което може да доведе до много сериозни повреди като затягане на двигателя, които трудно биха били отремонтирани. Тук е мястото да споменем, че през нашият сайт 24asti.bg, Вие можете да закупите части за главата на вашият джип, както нови така и втора употреба. Ако не можете да си позволите нова глава за двигателя, винаги можете да отправите запитване за глава втора употреба, която е внимателна демонтирана от превозното средство.