Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеГоривната система при джиповете и отделните и части

Горивната система при джиповете се състои от основни части и компонентите към тях. На въпроса, какво е горивната система, кои са основните части и компоненти ние бихме отговорили така: Компонентите на горивната система на превозното средство включват резервоар за гориво, горивна помпа, тръби и линии по-които се движи горивото, горивен филтър и инжектори за гориво или карбуратор. В зависимост от възрастта на вашето превозно средство може да има други компоненти, но това са основните части, които са включени в горивната система на джипа.

Първо ще споменем резервоара за гориво където се съхранява самото гориво. При повечето джипове той е монтиран в задната част на превозното средство. Резервоара за гориво може да бъде обезопасен по-различни начини срещу евентуално нараняване или спукване, което би причинило изтичането на гориво, създавайки опасност от възпламеняване и нанасяне на сериозни щети върху джипа. Съвременните джипове притежават резервоари, изработени от гъвкави материали, които позволяват неговото разширяване и свиване.

В резервоара има поплавък, който изпраща сигнал до контролен уред на арматурното табло на джипа, давайки информация за количеството гориво в резервоара. Също така в резервоара има прегради, които не позволяват на горивото да се плиска напред и назад, когато джипа е в движение. Следващата част е горивната помпа, която може да бъде монтирана в самият резервоар за гориво или в непосредствена близост до самият него. Горивните помпи биват два вида: електрически и механични.

Съвременните джипове с впръскване на горивото притежават електрически горивни помпи, а джиповете с карбуратор, механични горивни помпи. Горивната помпа изпомпва гориво и го предвижва по-горивните тръбопроводи. Необходимо е помпата да създаде достатъчно налягане, така че инжекторите да бъдат в състояние да разпределят точното количество гориво, без значение от работните условия. Горивните линии (тръбите) свързват всички раздели на горивната система.

Тези линии обикновено са изработени от стомана или медни сплави. Горивните линии са разположени далеч от всички части на изпускателната система с цел безопасност. Линиите трябва да бъде прикрепени здраво към рамата и двигателя на джипа, така че да има минимални вибрации към тях, които могат да предизвика пробиви. След като горивната помпа изкара гориво от резервоара, го изпраща по-тръбите до горивният филтър.

Горичният филтър е инсталиран по-горивната линия, предпазвайки инжекторите от замърсяване и запушване. След като горивният филтър си свършили работата, гориво продължава чрез системата към инжекторите за гориво. Инжекторите са малки електронно контролирани клапи. Когато инжектора е захранен, клапана се отваря и впръсква горивото под налягане.

Там горивото попада в цилиндрите на двигателя с вътрешно горене, където става самото изгаряне. Горивната система на вашият джип не трябва да бъде само загадка за Вас. Сега вече знаете какво се случва с горивото, което наливате в резервоара и неминуемо изразходвате. Ако търсите резервни части за горивната система на Вашият джип, използвайте търсещата машина 24asti.bg и няма да останете разочаровани.