Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеЕлектрическа система при джиповете и резервните и части

За някои хора електрическата система на джиповете можете да представлява бъркотия от жици, но тя е много повече от това. Тези жици са част от една голяма система, която създава схема за разпределение на електрическа енергия за нуждите на Вашия ждип. В тази статия ще Ви помогнем да научите за основните електрически компоненти на системата на вашия джип в лесен за разбиране подход.

С напредването на автомобилната индустрия електрическите системи при джиповете се развиват все повече. Тази сложна система от компоненти, производство и съхраняване на електрическа енергия са необходими за електрическите нужди, за ежедневната работа на превозното средство. Част от електрическата система се състои от акумулатор, стартер (алтернатор или генератор), регулатор за напрежение и панел с предпазители.

Електрическата система като цяло не е трудна за разбиране. Акумулатора подава 12 волта мощност, достъпна за всички нужди на превозното средство. Акумулатора се зарежда от алтернатор или генератор, още наричан динамо. Динамото е свързано към двигателя с ремък и генерира електричество, необходимо за зареждане на акумулатора (батерията). Напрежението, създадено от акумулатора (батерията), след това отива в стартера и ви позволява да стартирате двигателя на Вашият джип чрез завъртане на ключа за запалване.

Акумулатора се състои от клетки, които са отрупани с положителни и отрицателни плочи. Тези плочи са разделени от изолатори и потопени в електролит, комбинация от вода и сярна киселина. Тези клетки произвеждат и съхраняват електрическата енергия, необходима за правилната работа на електрическата система. Ако имате по-стар джип той може да бъде оборудван с генератор, вместо алтернатор. Генератора се нуждае от по-висок RPM, за да генерира тази електрическа енергия.

Съвременните автомобили, които притежават алтернатори също съдържат регулатор за напрежение, чиято работа е да поддържа правилното ниво на напрежение в системата. Основен елемент от електрическата система на автомобила е стартера. Обикновено се използва само по-няколко пъти на ден, но е най-големият потребител в цялата електрическа система на Вашето превозно средство.

Стартера работи чрез завъртане на коляновия вал чрез маховика на двигателя, като по-този начин започва процеса на горене в двигателя. След като процеса на горене е започнал, това създава компресия в цилиндрите. За тази процедура, напрежението до стартера се доставя от акумулатора. Ключът за запалване контролира чрез реле работата на стартера. Всеки електрически компонент в джипа е свързан към кутията с предпазни бушони чрез жици или така нареченото окабеляване.

Ако търсите резервни части за електрическата система на всеки един модел или марка джип, попаднали сте на правилното място. 24asti.bg се грижи за вашето свободно време, спестявайки Ви средства, давайки възможност да закупите бързо и лесно резервни части като: релета, бушони, превключватели, датчици, бобини, дебитомери, електрически уреди, електрически мотори, кабели за свещи, стартери и много други.