Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеКакво е кабриолет

Всички знаем как изглежда един автомобил кабриолет, но не всеки може да отговори конкретно на въпроса "какво е кабриолет?". Кабриолет е разновидност или конвертируем клас превозно средство. При автомобилите кабриолет се позволява на покрива, за да се прегъва назад, оставяйки в задната част на превозното средство. Сгъваемият покрив на кабриолета обикновено е произведен от винил (плат) или кожа с пластмасово задно стъкло.

Той носи нарицателното наименование мек покрив. Платът или кожата на тавана на кабриолета е монтирана върху метална сгъваема конструкция. Мекият покрив на кабриолета може да бъде загъван или разгъван по-механичен път или чрез управлението на електрически двигател задвижван от електрическата система на превозното средство, посредством зададена команда от водача чрез електрически превключвател.

При повечето кабриолети двигателя с вътрешно горене се намира в задната част на автомобила. При определени модели и марки кабриолети, покрива може да е от твърда и цяла олекотена конструкция, която се смъква лесно. Други от кабриолетите имат по-твърда сгъваема структура (конструкция). Кабриолетът винаги е бил и продължава да бъде превозно средство шофирано за удоволствие.

Съвременните нови версии на кабриолетите имат много повече коне под капака. Откритите автомобили (кабриолетите) обикновено са спортно оборудвани. Повечето кабриолети са с главозамайващ уникален стил и се открояват от останалите превозни средства. Колите с мек таван (кабриолетите) биват различни стилове.

Тези различни стилове можете да забележите из между класиките като Volkswagen Beetle, спортните автомобили като Porsche Boxter и Z-серия на BMW. Ние се надяваме, да сме Ви помогнали да си отговорите на въпроса "Какво е това кабриолет?". През 24asti.bg, Вие можете да отправите запитване относно резервните части за мек или твърд подвижен таван на вашето превозно средство.