Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеКормилна уредба при джиповете

Геометрията на кормилния механизъм, който е част от кормилната уредба, може да бъде доста различен по-вид и сложност когато става въпрос за управление на off-road джип. При джиповете задвижвани 4x4 и SUV автомобилите се срещат различни видове кормилни кутии и хидравлични управления. При off-road джиповете кормилната уредба е много по-сложна и подсилена за да може да издържа на големи натоварвания в сравнение с кормилната уредба на SUV или шосейните джипове. Както всички знаем джиповете off-road, са проектирани за експлоатация по-неравни и пресечени терени, като хълмове или горски терени.

Системата за повдигане на off-road автомобилите изисква много различно и сложно, геометрично променена кормилна уредба. При кормилната уредба е задължително настройките да бъдат прецизно направени. При някои от джиповете се използва твърд управляем мост. Серво усилвателя на волана и помпата са от решаващо значение за функцията на кормилната система при съвременните джипове. При някои джипове в хидравличната система се наблюдава висока производителност на приложенията след подобренията направени от производителите.

Захранването на хидравличната система на кормилната уредба включва: помпа, хидравличен резервоар за течности, хидравлични маркучи, клапан и хидравличен блок на кормилния механизъм. Хидравлична помпа и резервоара на помпата са монтирани при двигателя на джипа. От съображения за безопасност всички съвременни автомобили са оборудвани сгъваема кормилна колона, която се разпада в случай на тежък челен удар, за да се избегне прекомерното нараняване на водача. При някои по-стари джипове и автомобили при удар волана се прибира.

Тази система се нарича procon-ten. При съвременните автомобили тя е заменена от въздушните възглавници. Състоянието на кормилната уредба е от решаващо значение при управлението на джипа или автомобила. Затова обръщайте внимание по-време на движение и ако забележите някакъв проблем моля обърнете се към най близкият сервиз за диагностика на проблема. При необходимост от резервни части за вашата кормилна уредба не се колебайте, а пуснете запитване през 24asti.bg, след което ще ви бъде изпратена оферта с най-добите цени и посочен производител на резервната част.