Части за Джипове

Намерете това от което се нуждаетеОгледала

Авто огледала са част от аспекта на екстериора и интериора на колата, които предоставят допълнителна видимост на водача. Те отразяват образа на това, което е пряко видимо по-пътя им. В зависимост от зададеният ъгъл на огледалата, те могат да отразяват всичко, което е в рамките на техният обхват. Тези огледала са от съществено значение за всички превозни средства от съображения за безопасност.

Огледала осигуряват на водача точна видимост върху ситуация от трафика и това му дава възможност да направи подходящ ход по-време на път. Огледалата се използват при навлизането в завои, маневриране и паркиране на превозното средство. В кръгът на шегата ще споменем, че някои жени използват огледалата по-време на движение да направят своят грим или ретуш, което не е правилно от своя страна.

Има различни видове на огледала, които са инсталирани в и извън колата. Те могат да бъдат с автоматично затъмняване, когато върху тях попадне силна светлина, предпазвайки шофьора от заслепяване. Страничните огледала, могат да бъдат широкоъгълни с различна форма, които предлагат като услуга различна видимост за различни цели и ситуации.

В някои огледала могат да бъдат монтирани датчици за отчитане на температурата и компас в дигитална форма. В някои от страничните огледала също могат да бъдат инсталирани сигнални светлини (мигачи и аварийни). По-този начин, светлините стават достатъчно видими и достъпни за всички останали автомобили в движението пред и встрани от Вас. С развитието на високите автомобилни технологии огледалата за обратно виждане обслужват повече от една цел.

Като споменахме по-рано автоматичното затъмняване, това е режим който поставя огледалото за обратно виждане в нощен режим, когато усети ярки светлини, отразени върху него. При повечето съвременни странични, външни огледала имат монтиран нагревател за размразяване на натрупалият се лед и сняг или премахване на влагата от самите тях.

Има и други видове огледала които се монтират за специални цели. Както всички знаем при повечето високо габаритни автомобили като джипове, бусове, камиони, автобуси и други видимостта назад е по-ограничена. При тези превозни средства се монтират допълнителни огледала за виждане на мъртвите зони и точки както се наричат.

Огледала са с различни форми и размери, за да помогнат в точното персонализиране на вашия автомобил, джип, бус или камион. През 24asti.bg, Вие можете да намерите и закупите всякакъв вид екстериорно или интериорно огледало за вашето превозно средство, било то и за оригинално вграждана на страхотни цени с високо качество и гаранция на продукта.